Stanovnici Cerja žale se na oboreno drveće i rupe na putu, iz Opštine kažu put prohodan

Izvor: JužneVesti.com, 26.Jan.2021, 09:43

Stanovnici Cerja žale se na oboreno drveće i rupe na putu, iz Opštine kažu put prohodan

Putem od niškog sela Cerje do Kamenice, kako navode meštani, ne može da saobraća autobus koji prevozi decu do škole jer je popadalo drveće, a ima i dosta rupa, pa su se obraćali i opštini Pantelej za pomoć, ali su od nje, kažu, dobili odgovor da sami reše problem. Iz Opštine za Južne vesti navode da je put potpuno prohodan za svaki saobraćaj, kao i da je saniran od poledice i rasčićen od oborenih grana.

Pre dva dana meštani Cerja su javili redakciji Južnih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << vesti da je put od tog sela do Kamenice neprohodan, pa da su se zbog problema obratili opštini Pantelej. Meštani kažu da su od opštine Pantelej dobili odgovor da sami zakrpe rupe i iseku grane; foto: čitalac

Od sela Cerja do sela Kamenica popadalo je drveće gde ne može da prolazi autobus do sela. Đaci ne mogu da idu u školu. Put je katastrofa, rupa do rupe, opština Pantelej je rekla da sami zakrpimo rupe i isečemo grane – navode meštani.

Međutim, iz Opštine tvrde da je put između Cerja i Kamenice potpuno prohodan za sve vrste vozila, pa i za autobuski prevoz, a u saniranju su, kako navode, učestvovali i meštani.

Zahvaljujući reagovanju meštana sela Cerje koji su se na terenu pridružili operativnoj intervenciji gradskog Štaba za zimsko održavanje i preduzeća "Trejs" kojem su povereni poslovi održavanja putnih pravaca ovog ranga, tako da je put saniran od poledice i raščišćen od popadalih grana, usled poslednjih snežnih padavina u brdsko-planinskim predelima – navode iz opštine Pantelej.

Prema njihovim saznanjima, kako navode, izostao je polazak gradskog prevoza samo u jednom jutarnjem terminu. Za rupe u asfaltu na koje se meštani žale, kažu da je nadležna Direkcija za izgradnju grada Niša, ali da će i Opština nastojati da radovi budu izvedeni čim vremenski uslovi to dozvole.

Kada će zakrpiti rupe na putu u selu Cerje, Južne vesti su upitale i Direkciju, ali do objavljivanja teksta nije stigao odgovor.

Gradski većnik Miroslava Đokića takođe kaže da je problem rešen.

Juče su bila vozila, dva stabla su bila manje i granje i to su uklonili, nema problema sada. Baš smo sada poslali vozilo da uklanja sneg. Što se tiče rupa, prvo lepo vreme, kad dozvole uslovi - odgovara Đokić.

Inače, u Nišu se sve češće javljaju rupe na putevima, a danas je zbog jedne u Ulici Vojvode Gojka oštećeno nekoliko automobila.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.