Stanković  četvrti u Turskoj

Izvor: B92, 30.Maj.2010, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković četvrti u Turskoj

Mladi biciklista kraljevačkog Metalca Marko Stanković zauzeo je četvrto mesto na drugoj etapi "Trke oko Trakije" u Turskoj.

Stanković, u Turskoj pridruženi član niškog Železničara, imao je zaostatak od 23 sekunde u odnosu na pobednika posle 115 kilometara duge etape oko Tekirdaga.

Pobedu na etapi odneo je Turčin Kemal Kučukbaj u vremenu od 2:42.47 časa, ispred sunarodnika Selčuka Turkletina i Autina Sufe iz Albanije.

Odličan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rezultat na drugoj etapi zabeležio je i drugi vozač iz Srbije na ovoj trci, takođe član Metalca, Aleksandar Milivojević, koji je stigao šesti sa 24 sekunde zaostatka. U toj velikoj grupi bili su i Vladimir Vulićević na 15. mestu, Dejan Marić na 24. poziciji i Jovan Rajković na 34. mestu.

Najbolje plasirani srpski vozač u generalnom poretku, iskusni as Železničara MBN Dragan Spasić, završio je na 39. mestu sa 25 sekundi zaostatka, ali je sačuvao osmo mesto u ukupnom plasmanu sa 8.03 minuta slabijim vremenom u odnosu na vlasnika žute majice Bugarina Stefana Hristova. Turčin Mutlu Mert je drugi sa 1.26 minuta zaostatka, a Bugarin Borislav Ivanov treći sa za 1.32 minuta slabijim vremenom od vodećeg.

Velićković šesti junior u Kranju

Vozač aranđelovačke Šumadije Aleksa Veličković zauzeo je šesto mesto na „Trci ulicama Kranja" u konkurenciji juniora.

Kod kadeta Miloš Borisavljević iz Metalca je zauzeo 11. mesto, dok nijedan biciklista iz prvog tima ekipe Partizan Srbija nije uspeo da završi trku, čiji je kraj obeležila jaka kiša.

Vodeća grupa od 12 biciklista, uspela je da ulovi za krug Žolta Dera i Esada Hasanovića i morali su sa staze", rekao je jedan od direktora Partizana Branko Banović, „Pre toga su, na veoma teškoj stazi, odustali Nikola Kozomara, Jovan Zekavica i Svetislav Blagojević. Pobedio je Slovenac Blaž Jarc iz Adrija mobila. Međutim, naši mladi vozači , juniori i kadeti su osvetlali obraz srpskom biciklizmu u tradicionalno veoma jakoj konkurenciji".

Sa Banovićem se složio i selektor srpskih biciklista Radiša Čubrić, koji je pratio trke.

Hasanović i Der su odlično vozili i šteta što nisu završili trku. Čestitke zaslužuje Aleksa Veličković, kao i Miloš Borisavljević", istakao je Čubrić.

Na trci je još jednom oduševila Jelena Erić iz kraljevačkog Metalca koja je u konkurenciji 60 dečaka i devojčica rođenih 1996. stigla 25. i bila ubedljivo najbolja devojčica.

Na deseto mesto u prvoj grupi juniora plasirao se Uroš Jovanović i iz Šumdije, dok je Marko Danilović ušao među 20 najboljih. Vozlili su i Miloš Stojanović iz Metalca i Lazar Jovanović iz Borca.

Uz 11. mesto Borisavljevića u kadetskoj trci, na 24. mesto plasirao se Stefan Stefanović i Borca a učestvovali su i Luka Kotur i Aleksandar Mitić iz Partizana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.