Stanari osam niških ulica upućeni da kupe povlašćenu kartu i koriste Humanitarni parking

Izvor: JužneVesti.com, 30.Sep.2022, 10:10

Stanari osam niških ulica upućeni da kupe povlašćenu kartu i koriste Humanitarni parking

Stanare osam niških ulica dočekalo je obaveštenje JKP Parking servis da će ubuduće moći da plaćaju stanarsku kartu za novi Humanitarni parking. Nekima od njih “pauk” je već u četvrtak odneo automobile sa ulice, gde kažu da se parkiraju već decenijama, pa smatraju da je to primoravanje i ne žele da ostavljaju vozila nekoliko ulica dalje od svojih zgrada i da to još i plaćaju.

Obišao ih "pauk"; foto: čitalacObaveštenje je upućeno žiteljima Vizantijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bulevara, Krivog vira, Krivih livada, Pariskih komuna, Ulice Branka Krsmanovića, Narodnih heroja, Elektronske i Romanijske.

Kako je istaknuto, oni u nedostatku slobodnih parking mesta mogu da plaćaju stanarsku kartu za Humanitarni parking, koji je u zelenoj zoni, što znači da bi ih to koštalo 5.000 dinara godišnje.

Obaveštavamo vas da na osnovu vašeg prebivališta koje se nalazi na adresi koja pripada stanarskom sektoru 11 ostvarujete pravo na korišćenje zonirane povlašćene pretplatne parking karte - piše u Obaveštenju.

Pošto su u međuvremenu u Ulicu Narodnih heroja došla dva “pauka” i odnela nekoliko automobila, neki stanari veruju da ih Parking servis primorava da koriste Humanitarni parking.

Ne stoji znak za zabranjeno parkiranje. Ljudi koji ovde žive parkiraju se tu poslednjih 20-30 godina, a onda su nedavno otvorili taj Humanitarni parking i odjednom se pojavio “pauk” i krenuo da diže. Mislim da hoće da nas primoraju da svi kupimo te karte kako bismo morali da se parkiramo na Humanitarnom parkingu - žali se Nišlija.

Kažu da se tu parkiraju decenijama; foto: čitalacKaže da je Humanitarni parking od zgrade u kojoj živi udaljen 400-500 metara i da ne želi da svaki put ostavlja auto tamo, a da to još i plaća.

Meni nisu odneli automobil jer me je komšinica obavestila na vreme da je “pauk” tu, pa sam uspeo da se preparkiram kod druge zgrade. Došla su dva “pauka” i odnela prvo dva automobila, onda i treći, pa su krenuli sa druge strane ulice da nose još. Niti imamo parking kod zgrade, niti bilo koja zgrada ovde ima svoj parking. Ima samo nekoliko parking mesta u Elektronskoj ulici i zato se svi već godinama unazad parkiramo ovde na ulici - objašnjava čitalac.

Građani protestovali protiv takozvanog Humanitarnog parkinga; foto: JV / Tamara TodorovićTraže da se nađe drugo rešenje umesto plaćanja godišnje stanarske karte i kao i stanovnici drugih delova grada, ukazuju na nedovoljan broj parking mesta.

Na pitanje novinara Južnih vesti o tome da li bi moglo da se nađe drugo rešenje - iz Parking servisa ne odgovaraju do objavljivanja teksta.

Podsetimo, automobili se uveliko parkiraju na mestu predviđenom za Humanitarni parking, ali vozače buni to što je naplata ista kao na ostalim parkinzima u drugoj zoni, pa pitaju kome ide taj novac i da li zaista ide bolesnoj deci.

Roditelji, učenici Osnovne škole “Sveti Sava” i drugi građani protestovali su ranije jer su želeli da tu bude izgrađen park umesto parkinga, zabrinuti da će parking dovesti do buke i zagađenja u školskom dvorištu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.