Stanari na protestu uputili zahteve budućoj vlasti u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 03.Mar.2016, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanari na protestu uputili zahteve budućoj vlasti u Nišu

Ispred Gradske kuće u Nišu, nakon protestne šetnje gradom, članovi Udruženja stanara rekli su da od naredne gradske vlasti, između ostalog, očekuju “prazne stolice” u svim javnim preduzećima, Gradskom veću i Skupštini, kao i prestanak partijskog zapošljavanja.

Sa transparentima, uz zvuke pištaljki i uzvike “lopovi, lopovi”, nekoliko stotina nezadovoljnih Nišlija prošetalo je od Parka Svetog Save, ulicama i bulevarima do centra i Gradske kuće.

Zahtevamo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da nova vladajuća garnitura prinudi predstavnike sadašnje vlasti da u potpunosti obeštete gradski budžet koji je na mnogo načina zloupotrebljavan i nenamenski korišćen. Zahtevamo sveobuvatnu reviziju partijskog zapošljavanja i da se raspišu konkursi za sva radna mesta koja su arbitrarno popunjavale partije - poručili su iz Udruženja.

Kažu da će se zalagati za građanske posmatrače u svim javnim preduzećima, a da se, ukoliko to ne bude ispunjeno,”neće ustezati od građanske blokade vladajućih političkih centara i uprava javnih preduzeća”.

Nova vlast će odlučiti da li će u nama imati prijatelje ili neprijatelje. Kriterijume prijateljstva i neprijateljstva ćemo uspostaviti mi. Jer, mi njih hranimo, a ne oni nas - kažu u Udruženju predsednika skupštine stanara.

Tražimo od svake partije, koja učestvuje na izborima u Nišu, da njihove centrale, potpisanim dokumentom, potvrde ono što, u predizbornoj kampanji, budu nudile Nišu. Bajke o stranim investicijama neka zaborave. Interesuje nas šta one konkretno, realno, nude - ističu stanari.

Podsetimo, prošlog četvrtka je skoro hiljadu Nišlija je protestovalo i tražilo ostavke gradskih funkcionera. Tada su, nakon kraće pauze, nastavljeni višemesečni protesti stanara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.