Izvor: RadioCity.rs, 18.Jun.2018, 02:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Stanari" dobili presudu protiv Toplane

"Prekršajni sud je presudio, po tužbi UPSS, da su JKP „Gradska toplana“ Niš i njen bivši direktor odgovorni što, suprotno zakonu, nemaju zaključene pisane ugovore sa krajnjim korisnicima toplotne energije.
Ova presuda je od izuzetnog značaja za sve korisnike toplotne energije. U svom obrazloženju sud konstatuje da su kupci, bez sklopljenih ugovora, evidentno oštećeni jer im je onemogućeno da se izjasne o tome da li žele ili ne uslugu grejanja. Oštećeni su i jer nisu u mogućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << da utvrde na koji način se utvrđuje obračun i način isporuke toplotne energije. Takođe, korisnici su oštećeni uključenjem trećeg lica, JKP „Objedinjena naplata“, čime trpe štetu, jer su prinuđeni da plaćaju nametnutu „uslugu“ o čemu se nisu izjasnili, a što je zakonska obaveza." - kaže se u saopštenju UPSS nakon dobijanja presude.
"Stanari" dalje navode da je sud potvrdio ono što ovo udruženje već tri godine tvrdi o tome da su korisnici grejanja višestruko oštećeni.

"Takođe je i Prekršajni sud ukazao bahato ponašanje poslovodstva toplane, dalje, ukazano je na to da je direktor bio svestan da nečinjenjem mogu nastupiti zabranjene posledice i da je olako držao da ih može sprečiti ili da one neće nastupiti." - saopštavaju iz UPSS-a.
Sadašnji direktor Toplane, Predrag Milačić, izjavio je za "Južne vesti", da ne želi da komentariše još uvek tu presudu ali da će se Toplana sigurno žaliti. On je za ovaj niški portal rekao da je do sada sklopljen 801 ugovor sa korisnicima a da se procenjuje da ih u Nišu ima 30.000 a to je opravdao time da ne postoji mehanizam putem kojeg bi se korisnici mogli naterati da sklapaju pojedinačne ugovore.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.