Stanari: Vodovod da dostavi podatke

Izvor: JužneVesti.com, 22.Dec.2015, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanari: Vodovod da dostavi podatke

Na prve zahteve Udruženja predsednika skupština stanara iz Niša, Javno komunalno preduzeće “Naisus” odgovorilo je polovično, a pododbor stanara za Vodovod traži podatke o broju zaposlenih, putovanjima menadžmenta i javnim nabavkama.

Stanari su nakon Toplane i “Parking servisa”, formirali i pododbor za “Naisus”, ali saradnja sa ovim preduzećem nije počela idealno.

Neka dokumentacija je dostavljena u celosti, kao što su odluke o cenama, a neka delimično >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << - podaci o zapošljavanjima, dok su za službena putovanja stanari upućeni na sajt Vodovoda.

Na sajtu na koji smo upućeni podaci traženi podaci nisu iskazani - kažu stanari.

Zato su menadžemntu ovog niškog preduzeća upućeni Zahtevi o pristupu informacijama od javnog značaja, a do nekih saznanja su, kako kažu u Udruženju već došli.

Pododbor za praćenje poslovanja JKP “Naisus” je već došlo do nekih saznanja koja se tiču preduzeća i biće prezentovane javnosti nakon obrade istih - poručuju stanari.

Slavoljub Savić, predsednik pododbora za Vodovod, kaže da se u dokumentima o broju zaposlenih koje je Vodovod dostavio ne poklapa broj zaposlenih iskazan na kraju 2014. godine.

Nama su dostavili da su 2014. godinu završili sa 782 radnika, a u Izveštaju o poslovanju preduzeća za istu godinu piše da ih je bilo preko 800 - kaže Savić.

Zbog ovih neslaganja od menadžmenta je zatražen podataka koliko je radnika primljeno od 2012. godine na ovamo, a koliko do tada.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.