Stanari Somborske najavljuju novi protest da bi zaštitili svoju imovinu

Izvor: RadioCity.rs, 13.Jul.2020, 18:01

Stanari Somborske najavljuju novi protest da bi zaštitili svoju imovinu

Kako kažu, oni su overili ugovore kod notara i isplatili stanove u celosti još prošle godine. Međutim, pošto zgrada nije dovršena, još uvek nema upotrebnu dozvolu pa se sve i dalje vodi na Nikolića. Zbog toga izvršitelji potpisuju Nikolićevu imovinu, kako bi isplatili poverioce kojima on duguje.
Kako su pisale Južne vesti, Suzan Nikolić izjavio je da je na strani stanara, želi da ih zaštiti i sa svojim advokatom obratio se svim nadležnim institucijama. On je takođe rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << da je postupak izvršitelja nezakonit.
S druge strane, Miloš Savić, advokat poverilaca kojima Nikolić duguje, optužio je njega i stanare da su u sprezi, kao i da su u sprezi sa vlašću. Rekao je da su ugovore zaključili kako bi izigrali poverioce. Jelena Vučković, jedna od kupaca stanova, kaže da to nije istina.
„Oni sada pričaju da smo mi kupili stanove po jeftinijoj ceni pa da ćemo da ih prodajemo skuplje da bismo profitirali. Naravno da to nije istina. Mi nemamo ništa protiv poverilaca, jer i oni imaju prava da naplate svoja dugovanja. Najbolje bi bilo kada bi investitor isplatio svoje dugove, ali ne znam da li on ima novca“, rekla je Vučkovićeva i dodala da, koliko ona zna, Nikolić  poveriocima duguje najmanje 6 miliona dinara.

Vučkovićeva ističe i da su stanari podneli prigovor trećeg lica i da očekuju odluku nadležnih. Od toga kakva bude odluka zavisi da li će oni ući u parnicu. Najavljuje i da će stanari izaći i sledeći put kada budu došli izvršitelji, kako bi odbranili svoju imovinu.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.