Stanari Maksima Gorkog se opet pobunili - neće kontejnere ispod prozora, obustavljeni radovi

Izvor: JužneVesti.com, 17.Nov.2023, 14:30

Stanari Maksima Gorkog se opet pobunili - neće kontejnere ispod prozora, obustavljeni radovi

Iako su se pre nekoliko meseci dogovorili sa JKP Mediana da postave podzemne kontejnere za tri zgrade na uglu trotoara u ulici Maksima Gorkog u Nišu, radnici Mediane su juče počeli postavljanje kontejnera par metara dalje, na mestu gde je planirano zelenilo. Stanari broja 11 su se danas okupili i pozvali nadležne da razgovaraju o svom preoblemu, nakon čega su im predstavnici Mediane obećali odustavu radova dok ne sagledaju sve mogućnosti.

Razgovarali >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sa predstavnicima "Mediane"; foto: S. V. Strahujući da će se smeće gomilati oko kontejnera ispod njihovih terasa i prozora, građani su juna dogovorili da četiri podzemna kontejnera koje će koristiti stanari tri zgrade budu postavljena na kraju trotoara, u uglu gde nikome neće smetati ili preko puta. Upravnik stambene zajednice broj 11 Miloje Jovanović kaže da su Mediani poslali saglasnost za postavljanje kontejnera na tim lokacijama, ali da su juče krenuli radovi na drugoj.

Oni su odstupili od toga što su stanari tražili. Danas smo zvali nadležne i stanari su se okupili da izraze svoje nezadovoljstvo. Mi smo na ovom mestu planirali da bude zelenilo, u četvrtak se dogovaramo sa JKP Mediana šta ćemo da zasadimo - kaže Jovanović.

Predstavnici Sektora za upravljanje otpadom JKP Mediana došli su na sastanak sa stanarima i rekli im da nema tehničkih mogućnosti za postavljanje kontejnera na mestima gde oni žele. Stanari su predlagali druge lokacije, ali su nadležni za svaku imali razlog zašto se tu ne mogu postaviti podzemi kontejneri - insalacije, toplovod, bandere, drveće koje bi moralo da se seče.

Ipak, na kraju su obećali da će ponovo razmotriti predloge stanara.

Njihov odgovor je bio nema tehničke mogućnosti za lokaciju koju mi želimo, mi smo tad dali uslovnu saglasnost da se razmotri da oni budu preko puta, a ne ovako. Sada smo izneli još neke predloge, obećali su nam da će sagledati nove mogućnosti, da će do tada radovi biti pauzirani i da će nas obavestiti. Videćemo šta će da bude - ističe upravnik.

O problemima koje su im građani predočili, predstavnici Mediane nisu želeli da na terenu razgovaraju sa novinarima Južnih vesti već su ih uputili na službu za medije, odakle su novinarima poručili da ih kontaktiraju od ponedeljka.

Podsetimo, stanari Maksima Gorkog svoj kvart nazivaju “getom” zbog brojnih problema - nedovoljan broj parking mesta, smeće i nemogućnost izlaska vozilom na Ulicu vojvode Mišića. Nedavno su, prilikom obilaska karavana gradske vlasti, dobili obećanja da će problemi biti rešeni.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.