Srpsko oružje “odletelo” američkim avionima

Izvor: JužneVesti.com, 14.Dec.2015, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpsko oružje “odletelo” američkim avionima

Niški Aerodrom “Konstantin Veliki” proteklog vikenda je opslužio do sada najveće avione koji su ikada sleteli u Niš. Reč je o tri aviona američke vojske C-17 Globemaster, koji su u Niš došli po oružje.

Šta su konkretno od oružja ponele ove ogromne čelične ptice nije poznato isto kao što njihova sletanja i poletanja nisu zavedena u zvanični red letenja Aerodroma “Konstantin Veliki”.

Ipak, pošto avioni nisu mogli da slete neprimećeno, naprotiv - >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << preletima iznad grada Nišlijama su mamili uzdahe, Aerodrom se oglasio saopštenjem.

Američki vojni transportni avioni C-17 Globemaster bili su angažovani za kargo prevoz proizvoda srpske namenske industrije - rečeno je sa Aerodroma.

Karakteristike aviona C-17 Globemaster su - 53,1 m raspon krila i ukupna nosivost 266 tona.

Kako kažu na Aerodromu, nikada veći avion nije sleteo u Niš, mada Nišlije pamte i buku i rulanje po pisti ogromnog ruskog aviona koji je na “Konstantin Veliki” sleteo u martu 1999. godine, nekoliko dana pred početak bombardovanja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.