Srpski vaterpolisti poklonili pobedničku igru Nišlijama

Izvor: RadioCity.rs, 14.Jun.2017, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski vaterpolisti poklonili pobedničku igru Nišlijama

U prijateljskom meču olimpijskih šampiona vaterpolista Srbije i Australije, koji je odigran u sredu na bazenu Sportskog kompleksa “Čair“, pred oko 700 niških zaljubljenika u ovaj vodeni sport trijumfovala je naša reprezentacija, rezultatom 14:5, (2:3, 3:0, 5:0, 4:2).

Samo u prvoj četvrtini Australija je imala prednost, a iako u bazenu ovoga puta nisu bili iskusni Živko Gocić i Andrija Prlainović, srpski delfini nisu se preterano namučili oko pobede.

„Ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << su ipak test mečevi, u početku se videlo da su bili malo teški zbog svih ovih treninga koje imamo i ovog pripremnog perioda, što je i normalno. Ali nakon prvog poluvremena smo uhvatili ritam i igrali kako smo se dogovorili.
Inače, svuda smo dočekani raširenih ruku, uživamo da igramo pred ispunjenim tribinama. Pored Niša, radujemo se da igramo i u drugim gradovima Srbije, i nastavićemo praksu da ljudi mogu u svom gradu da dođu i vide pravi vaterpolo i šampione“, priča vaterpolista Nemanja Ubović.
Vaterpolisti iz Niša Savi Ranđeloviću srce je uvek puno kada u rodnom gradu zaigra sa svojim saigračima.

„Niški navijači uvek izdvoje vreme da nas bodre i podrže, čak i kada igramo trening utakmice kao ovu, i uprkos tome što se rukometne selekcije takmiče u Hali Čair, sportski dan je u gradu. Uvek su pune tribine i dočekani smo najbolje moguće. Ja volim da se vratim kući“, kaže Sava Ranđelović za City radio.

Meč u Nišu bio je prvi u seriji provera uoči završnog turnira Svetske lige u Moskvi i prvenstva sveta u Budimpešti.
U četvrtak se ove dve selekcije sastaju u Kruševcu, a u petak u Kragujevcu.
Završni turnir Svetske lige igra se od 20. do 25. juna u Rizi, a Srbija se nalazi u grupi sa SAD, Italijom i Kazahstanom.
Inače, interesovanje Nišlija za uživo navijanjem za aktuelne olimpijske, svetske, evropske šampione, osvajače Svetskog kupa i branioce trofeja Svetske lige bilo je jako veliko.

Zato su karte za ovaj vodeni spektakl, iako besplatne, podeljene gotovo dan uoči utakmice.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.