Srbija bi mogla da bude lider u energetici

Izvor: Beta, 17.Sep.2010, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija bi mogla da bude lider u energetici

NIŠ, 17. septembra 2010. (Beta) - Ministar rudarstva i energetike Srbije Petar Škundrić rekao je u petak da bi Srbija mogla da bude lider u regionu u energetici i da očekuje da zakon o energetskoj efikasnosti bude usvojen u prvoj polovini sledeće godine.

Tim zakonom, kako je predloženo, predvidjeni su podsticaji za optimalan nivo u proizvodnji i potrošnji energenata i zaštiti životne sredine, objasnio je Škundrić na prvom medjunarodnom Forumu o energetskom menadžmentu na lokalnom nivou koji se održava u Nišu.

"Ako realizujemo sve što smo isplanirali i započeli Srbija bi mogla da u narednih pet od šest godina postane lider u energetici, kao što je to nekada bila SFRJ koja je učestvovala sa oko 30 odsto u energetskom sektoru u regionu", rekao je Škundrić.

Ministar energetike je istakao da su svi daljinski sistemi spremni za grejnu sezonu i da energenata ima dovoljno.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija bi mogla da bude lider u energetici

Izvor: NaDlanu.com, 17.Sep.2010

NIŠ, 17. septembra 2010. (Beta) - Ministar rudarstva i energetike Srbije Petar Škundrić rekao je u petak da bi Srbija mogla da bude lider u regionu u energetici i da očekuje da zakon o energetskoj efikasnosti bude usvojen u prvoj polovini sledeće godine. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Škundrić: Srbija bi mogla da bude lider u energetici

Izvor: Blic, 17.Sep.2010

Ministar rudarstva i energetike Srbije Petar Škundrić rekao je danas da bi Srbija mogla da bude lider u regionu u energetici i da očekuje da zakon o energetskoj efikasnosti bude usvojen u prvoj polovini sledeće godine...Tim zakonom, kako je predloženo, predviđeni su podsticaji za optimalan nivo...

Nastavak na Blic...

Škundrić: Srbija bi mogla da bude lider u energetici

Izvor: Economy.rs, 17.Sep.2010

Ministar rudarstva i energetike Srbije Petar Škundrić rekao je danas da bi Srbija mogla da bude lider u regionu u energetici i da očekuje da zakon o energetskoj efikasnosti bude usvojen u prvoj polovini sledeće godine.

Nastavak na Economy.rs...

SRBIJA LIDER U ENERGETICI

Izvor: Kurir, 18.Sep.2010, 08:27

NIŠ - Ministar rudarstva i energetike Srbije Petar Škundrić rekao je juče da bi Srbija mogla da bude lider u regionu u energetici i da očekuje da će zakon o energetskoj efikasnosti biti usvojen u prvoj polovini sledeće godine, prenosi Beta.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.