Spot Stereo Banane najbolji u regionu

Izvor: JužneVesti.com, 09.Maj.2018, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spot "Stereo Banane" najbolji u regionu

Za najbolji hip-hop spot na prostoru bivše Jugoslavije proglašen je “Nemoj da znojiš tehniku” niške grupe Stereo Banana. Ovo “laskavo” priznanje dobili su na prvom Festivalu kratkog muzičkog filma, održanom prošle nedelje u Beogradu. Autori spota su Nišlije Miša Ignjatović i Marko Pekić.

Spot za pesmu “Nemoj da znojiš tehniku” sniman je krajem leta 2016, a pobedio je u “oštroj” konkurenciji u kojoj su bili hip-hop spotovi grupa TBF, THC, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ali i rep-autora kao što su Marčelo i Smoke Mardeljano.

Jedan od autora spota Miša Ignjatović kaže da su i “očekivali nagradu”, a ističe i “glavnog glumca” spota, zvezdu filma Montevideo Predraga Vasića kao “maestralnog”.

Snimanje spota proteklo je vrlo glatko, maltene za jedan dan i noć smo sve snimili - kaže Ignjatović.

Ovaj spot već je jednom nagrađen na međunarodnom festivalu "Split spot fest" u Splitu kada je Ignjatović dobio nagradu za montažu. Zajedno sa njim, “iza kamere” bio je i Marko Pekić.

Ideja spota je bila priča o problematičnom komrensko-durlanskom hibridu. Peđa (Vasić) je sjajan lik i izneo je ulogu potpuno drugačiju od onog kakvog ga ljudi poznaju. Takođe zanimljiva činjenica o skoro svim spotovima Stereo Banane je da su većina statista drugari i likovi sa kojima se druže i u privatnom životu i koji su zanimljivi i privatno kao i u spotovima - rekao je Pekić.

Dvojac Ignjatović-Pekić snimao je gotovo sve spotove Stereo Banane, a neki od njih su “Melem” i “5 do 12 sindrom”.

Inače, Festival kratkog filma MTS Vision održava se od ove godine, a “Nemoj da znojiš tehniku” izabran je za najbolji 50% glasanjem publike i 50% glasanjem 100 ličnosti iz sveta muzike i filma.

Ranije je bio uvršten i na godišnju listu MTV najboljih spotova za 2016. godinu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.