Spomen-park Bubanj preseljen u Beograd

Izvor: JužneVesti.com, 25.Jan.2016, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spomen-park Bubanj "preseljen" u Beograd

Na sajtu Spomenici kulture u Srbiji, koji je delo udruženih vodećih domaćih kulturnih i istraživačkih institucija, stoji da se niški spomen-park Bubanj nalazi u Beogradu.

Da li je to samo slučajnost, ili još jedan od budućih poteza ka beogradizaciji Srbije. Kao što već duže vreme u Agenciji za privatizaciju Republike Srbije postoji referenca da se dopisi šalju po “beogradskom vremenu”? - pitaju se u Nacionalnoj koaliciji za decentralizaciju.

Inače, sajt >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Spomenici kulture u Srbiji projekat je Nacionalnog centra za digitalizaciju koji čine Matematički institut SANU, Matematički fakultet Beograd, Narodna biblioteka Srbije, Narodni muzej iz Beograda, Arheološki institut, Arhiv Srbije, Republički zavod za zaštitu spomenika kulture i Jugoslovenska kinoteka.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Da li će posle AIK Banke, Elektroistoka, Privredne komore… i Spomen park Bubanj otići za Beograd?

Izvor: NiskeVesti.rs, 26.Jan.2016, 10:27

Zvanični sajt Srpske akademija nauka i umetnosti, na listi spomenika kulture, spomen park Bubanj je preselio u Beograd. Naše pesnice bunta i otpora se sele iz Niša? Doduše, ne menjaju opštinu, ali menjaju grad. Iz niške u beogradsku Palilulu? Da li je to samo slučajnost, ili još jedan od budućih...

Nastavak na NiskeVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.