Spasonosan posao za “MIN Lokomotivu”

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jan.2015, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spasonosan posao za “MIN Lokomotivu”

Osam električnih lokomotiva makedonske železnice radnici niške fabrike “MIN Lokomotiva” remontovaće i modernizovati i za taj posao dobiti 5 miliona evra, što je prema rečima rukovodstva izuzetno značajno za opstanak preduzeća.

Uz garancije države i Ministarstva privrede Nišlije su dobile posao na međunarodnom tenderu koji su raspisale makedonske železnice.

Da nije bilo garancije od 100.000 evra od države i 240.000 evra od Ministarstva privrede ne bi bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ništa od posla, a i opstanak preduzeća, prema rečima direktora Slavka Raičevića, bi bio doveden u pitanje.

Na kraju smo uspeli da dobijemo taj posao, koji za nas znači opstanak. To je jedna baza, da možemo da radimo i postojimo i da dođemo do novih poslova. To je posao koji će za nas značiti uposlenost kapaciteta za godinu i po dana - kaže direktor Raičević, a prenosi RTS.

U ovom preduzeću očekuju i poslove remonta lokomotiva srpskih železnica, što bi im, kako je rekao Raičević, garantovalo svetlu budućnost.

Inače, “MIN Lokomotiva” se nalazi na listi preduzeća koja su donedavno bila na prodaju. Trenutno se nalazi u restrukturiranju, a ideja je da se nađe strateški partner.

To faktički znači da moramo naći jakog strateškog partnera evropskog ili svetskog nivoa, koji će ovde uložiti u modernizaciju procesa proizvodnje, a država će tu uložiti svoju imovinu - kaže Raičević.

"MIN Lokomotiva" AD - Niš je privredno društvo, sa tradicijom dugom preko 125 godina. Nastala je od „Železničke radionice“ osnovane 1884. godine, odmah po izgradnji železničke pruge Beograd - Niš.

Posle jedne neuspele privatizacije, otpuštanja i socijalnih programa u fabrici je trenutno zaposleno 240 radnika.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.