Sotirovski: Zbog kašnjenja radova na Trgu kralja Milana, raskinut ugovor sa izvođačem

Izvor: JužneVesti.com, 03.Mar.2021, 21:42

Sotirovski: Zbog kašnjenja radova na Trgu kralja Milana, raskinut ugovor sa izvođačem

Da je ugovor sa firmom koja rekonstruiše glavni gradski trg u Nišu raskinut zbog kašnjenja radova, izjavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski gostujući na Televiziji Zona. Dodala je da će biti naplaćene sve bankarske garancije, te da će izabrati i novog izvođača radova.

Rekonstrukcija Trga kralja Milana zvanično je počela krajem juna 2019. godine, a tadašnja vlast je potpisala ugovor sa lazarevačkom firmom Bauvezen, pa je rok za završetak rekonstrukcije >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bio 2020. godine, što se nije desilo, te je nakon godinu i po dana ugovor zvanično raskinut.

Ugovori sa tom firmom su produžavani i u mandatu prošle gradske vlasti. Iskazali smo dobru volju i u proteklih šest meseci i produžili ugovor, ali sada je taj ugovor raskinut. Imamo zakonske mogućnosti i naplatićemo bankarske garancije - rekla je Sotirovski za Zonu.

Podsetimo, u trci za rekonstrukciju samog centra Niša učestvovale su firme okupljene oko Kika gradnje iz Niša i Bauvezen-a iz Lazarevca. Niška firma se žalila na odluku da njeni konkurenti dobiju posao, ali je žalba odbijena, a godinu i po dana od dobijanja posla, lazarevačka filrma je izbačena iz "igre".

Inače, nakon kompletne rekonstrukcije Trg treba da bude celina koja se proteže od ulica generala Milojka Lešjanina i Voždove, sve do Tvrđave, a rekonstrukcija obuhvata i “bugarski parking” i prostor ispred Gradske kuće.

Novinari Južnih vesti su pozvali i gradonačelnicu Draganu Sotirovski kako bi saznali kada bi i koja firma mogla da završi započeto, ali se na poziv nije odazvala.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Bili smo dovoljno tolerantni": Raskinut ugovor sa firmom koja rekonstruiše centralni gradski trg

Izvor: B92, 04.Mar.2021, 11:48

Ugovor sa firmom koja od 2019. godine rekonstruiše Trg Kralja Milana, raskinut je zbog nepoštovanja rokova...Ko će nastaviti uređenje niškog trga, znaće se po završetku nove procedure izbora izvođača, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, prenose Niške vesti...“Odluka je da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.