Sotirovski: Ipak će biti izgrađen novi Vrežinski most, ali samo za pešake i samo ako odobri struka

Izvor: JužneVesti.com, 08.Dec.2022, 09:27

Sotirovski: Ipak će biti izgrađen novi Vrežinski most, ali samo za pešake i samo ako odobri struka

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je pre dva dana da će Vrežinski most, koji je skoro četiri godine zatvoren zbog lošeg stanja, biti srušen i da novi neće biti izgrađen, što je naišlo na brojne negativne komentare građana. Sada kaže da će se zalagati da tu ipak bude novi most, ali samo za pešake.

Na javnoj raspravi o Nacrtu budžeta za 2023. godinu Ljuba Kostić iz Narodne stranke izneo je primedbu na račun najave da će taj most biti srušen i da neće >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << biti novog.

Iziritirali ste dosta građana iz naselja Donja Vrežina, Čalije i Duvanište vašim stavom o rušenju vrežinskog mosta. Predlažem da razmislite dobro o tome i pročitate Andrića, verujem da ste čitali, šta znači građenje, a šta rušenje mosta, ko ih gradi, a ko ruši. Predlažem da promenite stavku koja se tiče samog rušenja, već da izvršite neku prenamenu i rekonstrukciju tog mosta jer je zaista nečovečno rušiti ga - rekao je on.

Gradonačelnica ga je najpre pitala šta je po struci, a kada je odgovorio da je profesor, istakla je da o rušenju i izgradnji mosta treba da odluči struka.

Struka, prema njenim rečima, kaže da je Vrežinski most dotrajao i da ne može da se rekonstruiše, već da mora da se ruši.

Za mene i ljude koji čine tim koji vodi grad to je dovoljan alarm da most mora da se sruši. On će biti srušen u onom trenutku kada se sve instalacije izmeste - navodi Sotirovski.

Međutim, sada kaže da to ne znači da neće biti izgrađen novi, ali da je jedino sigurno da će on, i ako bude izgrađen, biti samo za pešake, a ne i za vozila.

Zalagaće se, kaže, za pešački, ali nikako za kolski most, ali je i pešački pod znakom pitanja - biće ga ako bude u planu i ako za to bude struka, kaže gradonačelnica.

Ograđujem se jer ne znam trenutno šta stoji u planovima i da li će struka reći da tu bude pešački most. Za to jesmo, razgovarali smo o tome sa Srbijavodama - zaključuje ona.

Podsetimo, meštani Donje Vrežine više od godinu dana čekali su na rekonstrukciju mosta, a onda je iz Direkcije za izgradnju saopšteno da se to neće dogoditi, jer je Srbijavode zabranila obnovu. Prema rečima tadašnjeg direktora Nebojše Lovića, jedino rešenje bilo je gradnja novog mosta.

Čitaoci Južnih vesti u anketi o rušenju Vrežinskog mosta dali su svoje mišljenje da je na tom mesto potrebno izgraditi novi. 90,96% njih smatra da je tu potreban most, 5,91% veruje da ne treba graditi novi, dok je 3,13% kliknulo na "nemam stav".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.