Izvor: RadioCity.rs, 30.Nov.2020, 15:07

Solidarnost između klubova pobeđuje barijere

Niš ove godne nije mogao da bude domaćin turnira Nais Open 2020, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, ali je bio pokrovitelj već drugu godinu za redom.
Da solidarnost ne manjka ni u teškim vremenima  govori i to da je Bojnik izašao u susret Nišu, s obzirom na činjenicu da je hala Čar u kojoj se održavaju turniri postala kovid bolnica.
Nije bilo dileme da li bi otvorili vrata sportistima sa invaliditetom iz Niša. Objekat USHB je prilagođen po svim standardima >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << osobama sa invaliditetom. Imamo iskustva sa organizovanjem stonoteniskih turnira osoba sa invaliditetom, a sada stičemo iskustvo i sa košarkom u kolicima. SSOB je ponosan što može da bude solidaran košarkašima u kolicima iz Niša i da im pruži privremeni dom za treninge i utakmice. Organizacija turnira je jedan organizacioni iskorak SSOB i USHB, zadovorni smo realizacijom.“ – istakao je ponosno Dejan Arsić, predsednik SSOB.

Na turniru su učestvovale četiri ekipe, KKK „Singidunum“ iz Beograda (šampion države), KKK „Bijeljina" iz Bijeljine, KKK „Despot“ iz Beograda i domaćin, KKK „Nais“ iz Niša.
Prva utkamica na turniru bila je između bratskih klubova, KKK „Nais“ i KKK „Bijeljina“. Klub iz Semberije predvođen bivšim reprezentativcem Borisom Cvjetkovićem i Strahinjom Rosuljašem odneo je pobedu sa 42:31.
Druga utakmica bila je između  beogradskih rivala KKK „Singidunum“ i  KKK „Despot“. Favorizovani šampion države predvođen kapitenom reprezentacije Srbije, legendarnim Željkom Ćirkovićem, te povremenim reprezentativcem Bojanom Cvijanovićem,  KKK Singidunum odneo je pobedu sa rezultatom (54:17).
Treće mesto pripalo je klubu KKK Naisa, koji je pobedio KKK Despot sa rezultatom 40:27.
Trofej je osvojio beogradski klub KKK Singidunum koji je u završnoj utakmici pobedio KKK Bijeljinu rezultatom 64:33.
Za najboljeg igrača proglašen je Željko Ćirković, sa 31 poenom, 14 skokova i 9 asistencija, koji je  predvodio svoj tim do pobede i osvajanja turnira.  

Nagrada za najmlađeg igrača pripala je trinaestogodišnjem Urošu Peraloviću iz ekipe KKK Naisa.
Košarkaši KKK Naisa dokazali su još jednom  da im nepovoljni uslovi u kojima se trenutno nalaze ne mogu mnogo stati na put.
Imali smo tri treninga pred turnir posle tronedeljne pauze, igrali bi još bolje, iako sam prikazanim zadovoljan. U poslednja tri meseca smo imali dosta takmičarskih i prijateljskih utakmica, pa su se neki nedostaci otklonili. Centri su bili sigurniji, a odlično smo se kretali. Bojnik nam je ukazao gostoprimstvo, ima sjajnu halu, putovaćemo iz Niša u narednom periodu jednom do dva puta sedmično i obećavam, biti još bolji. Žao mi je što nisu sa nama bili Nikola Kato, Dušan Lazarević i Dejan Šimandli.“ – izjavio je prof. Miljan Hadžović, trener KKK „Nais“.

Nastavak na RadioCity.rs...






Povezane vesti

Pobeda solidarnosti i košarke protiv invaliditeta

Izvor: JUGpress.com, 30.Nov.2020

NIŠ-BOJNIK..        U Bojniku je proteklog vikenda po drugi put održan turnir košarke u kolicima „Nais Open 2020“ pod pokroviteljstvom grada Niša.  Turnir je održan u Bojniku zbog epidemiološke situacije u Nišu, a učestvovalo je četiri ekipe, KKK „Singidunum“ iz Beograda, šampion...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.