Snežana Radović nova-stara direktorka Istorijskog arhiva Niš

Izvor: JužneVesti.com, 23.Jun.2023, 10:16

Snežana Radović nova-stara direktorka Istorijskog arhiva Niš

Nekadašnja šefica Odeljenja knjige za decu u niškoj Biblioteci “Stevan Sremac” Snežana Radović, odlukom odbornika Skupštine Grada Niša na sednici održanoj u četvrtak, 22. juna, ponovo je izabrana za direktorku Istorijskog arhiva Niša.

Na osnovu predloga liste kandidata Upravnog odbora Istorijskog arhiva Niša od 11. maja, predlog rešenja da se Snežana Radović ponovo imenuje za direktorku prihvaćen je u Skupštini Grada Niša.

Zadovoljna sam i srećna >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << što ću imati priliku da vodim Istorijski arhiv i u narednom periodu. Mi se, kao tim, trudimo da budemo sve bolji i potrudićemo se da opravdamo poverenje i sliku o nama, za koju mislimo da je trenutno dobra - rekla je Radović.

Za direktorku Istorijskog arhiva prvi put je izabrana juna 2019. godine, preko javnog konkursa, na koji su se odazvala još četiri kandidata.

Tokom njenog dosadašnjeg mandata niški Istorijski arhiv organizovao je brojne izložbe sa različitim temama, kao i Međunarodno arhivističko savetovanje u Nišu 2020. godine, tokom pandemije korone.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.