Snajper, uređaj za osmatranje i termovizijska kamera zaplenjeni od putnika na niškom aerodromu

Izvor: JužneVesti.com, 28.Okt.2021, 19:04

Snajper, uređaj za osmatranje i termovizijska kamera zaplenjeni od putnika na niškom aerodromu

Snajper, uređaj za osmatranje i termovizijsku kameru, čija je ukupna vrednost oko 4.000 evra, pronašli su i zaplenili su juče carinici u prtljagu 47-godišnjeg srpskog državljanina koji je doputovao iz Dortmunda na niški aerodrom "Konstantin Veliki", saopšteno je iz Uprave carina.

Kako je navedeno, putnik je najpre rekao da sem ličnog prtljaga nema ništa što bi trebalo prijaviti, a kada je neprijavljena roba nađena, kazao je da je lovac i da nije znao da treba to da prijavi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Interesantno je da je 47-godišnji srpski državljanin doputovao iz Dortmunda, gde je pre ukrcavanja na let, sa pomenutom opremom u torbama morao da prođe sve aerodromske, policijske i carinske kontrole - piše u saopštenju.

Iz Uprave carina kažu da je detaljnim pregledom ispod ličnih stvari pronađeno nekoliko kutija u kojima su bili nov snajper „Noblex Rifle Scope 3-18X56 NZ6“, digitalni uređaj za osmatranje „Forward FN455“ i termovizijska kamera „Pulsar XQ38“.

Protiv 47-godišnjaka je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, a do tada će sporna roba biti zadržana, navode iz Uprave.

Napominju da su domaći državljani u obavezi da pri ulasku u Srbiju prijave svu robu kupljenu u inostranstvu čija vrednost premašuje 100 evra, a kada je reč o opremi za lov, sportsko ili vojno naoružanje neophodno je da se prilože i dozvole nadležnih ministarstava.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.