Smenjeni direktor niškog aerodroma podneo ostavku

Izvor: JužneVesti.com, 09.Avg.2018, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjeni direktor niškog aerodroma podneo ostavku

Odmah nakon zvaničnog preuzimanja niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” od strane države, dosadašnji direktor Vladica Đurđanović, kojeg je Gradsko veće nedavno smenilo, a niška Skupština nikada nije potvrdila smenu, podneo je neopozivu ostavku na ovu funkciju, jer kako kaže, “ne želi da učestvuje u onome što sledi”.

Đurđanović je svoju ostavku uputio Skupštini Grada kao osnivaču Javnog preduzeća Aerodrom Niš u kojoj pre svega pojašnjava da je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << njegova smena bila protivzakonita.

Gradsko veće pre više od 2 meseca donelo je predlog o mojoj smeni i taj predlog nije stigao na Skupštinu na izjašnjavanje zbog očigledno protivzakonitog osnova po kome je predlog i usvojen - kaže Đurđanović.

On je na najvišoj funkciji niške vazdušne luke skoro 4 godine i kaže da će poklanjanje aerodorma državi promeniti dosadašnji model poslovanja i “vratiti ga 10 godina unazad”.

Iako će i takvo poslovanje, kako kaže, da bude u skladu sa najmodernijim standardima, on je odlučio da podnese ostavku.

Ne preostaje mi ništa drugo nego da se i pored vanserijskih rezultata povučem i ne učestvujem u onome što sledi. Mišljenja sam da je potpuno iracionalno da preduzeće koje je jedva stalo na noge posle 30 godina postojanja napušta dokazano uspešni model i prelazi na državne subvencije - zaključuje Đurđanović.

Zanimljivo je da se Đurđanović do sada nije oglašavao ni o svom, ni o statusu niškog aerdroma iako je priča oko poklanjanja aerodroma aktuelna još od marta ove godine. Nije govorio ni na martovskom sastanku u Ministarstvu saobraćaja kada se diskutovalo o budućnosti "Konstantina Velikog".

Podsetimo, danas su u Beogradu gradonačelnik Niša Darko Bulatović i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović potpisali ugovor o prenosu osnivačkih prava u Javnom preduzeću za aerodromske usluge “Aerodrom Niš”, čime je niška vazdušna luka i zvanično poklonjena državi.

Ovu odluku je polovinom juna donela većina odbornika niške Skupštine i pored protesta i negodovanja jednog dela građana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Država preuzela aerodrom, direktor podneo neopozivu ostavku

Izvor: B92, 09.Avg.2018

Niš -- Direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju, u danu kada je država i zvanično preuzela upravljanje tim aerodromom...Đurđanović u ostavci podnetoj Skupštini grada Niša navodi da je Gradsko veće pre više od dva meseca donelo predlog o njegovoj...

Nastavak na B92...

Direktor niškog aerodroma podneo ostavku

Izvor: juGmedia, 09.Avg.2018

Direktor aerodrome “Konstantin Veliki” u Nišu Vladica Djurđanović podneo je danas  neopozivu ostavku na tu funkciju, na dan kada je Vlada Srbije I zvanično postala vlasnik ovog jedinog srpskog aerodroma van Beograda...U saoštenju koje je uputio medijima Đrurđanović je podsetio da je Skupština...

Nastavak na juGmedia...

Gradsko veće predložilo novog v.d. direktora Aerodroma

Izvor: JužneVesti.com, 10.Avg.2018, 11:16

Diplomirani inženjer vazdušnog saobraćaja Dušan Knežević, koji već radi na Aerodromu “Konstantin Veliki”, predložen je za vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća “Aerodrom Niš”. Da bi Knežević seo u fotelju, ovaj predlog moraju da podrže i odbornici niške Skupštine na današnjoj...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.