Smenjena šefica Kancelarije za dijasporu

Izvor: JužneVesti.com, 18.Feb.2015, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjena šefica Kancelarije za dijasporu

Dok u kabinetu gradonačelnika Niša napominju da nije reč o smeni već samo "premeštaju", doskorašnja šefica niške Kancelarije za saradnju sa dijasporom Tamara Ćirić tvrdi da "nije svojom voljom" promenila radno mesto.

U Gradskoj kući su odbili da odgovore na pitanja novinara Južnih vesti u vezi sa ovom "kadrovskom promenom", a šef kabineta gradonačelnika Sanja Milijić nije odgovarala na telefonske pozive.

Umesto toga dostavljeno je vrlo šturo pisano saopštenje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u kome se, između ostalog, navodi da je Ćirićeva 4. februara potpisala ugovor o prelasku na novo radno mesto "izrazivši na taj način svoju saglasnost za prelazak u Upravu za kulturu".

Ćirićeva, koja je na čelu Kancelarije za dijasporu bila od njenog osnivanja juna 2013. godine, nije želela da komentariše odluku o smeni.

Samo mogu da kažem da nisam ja to tražila. Ali kao službenik gradske uprave ću poštovati svaku odluku - kaže Ćirićeva.

Inače, Kancelarija za dijasporu je u prethodnih godinu i po dana ostvarila zapažene rezultate - od "virtuelnog matičara", preko koga je omogućeno slanje izvoda iz knjige rođenih u inostranstvo, preko raznih istraživanja, organizovanja gostovanja u inostranstvu, do besplatnog kursa srpskog jezika preko "Skajpa" za mlade Srbe iz dijaspore.

Za šefa Kancelarije za dijasporu je postavljena Bojana Vujanac Pejičić.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.