Smanjen broj pušača među mladima (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 31.Jan.2014, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjen broj pušača među mladima (VIDEO)

Brojne kampanje doprinele su da se u Nišu smanji broj pušača među mladima, istaknuto je na konferenciji koja su, povodom “Nacionalnog dana bez duvanskog dima”, organizovali predstavnici Grada Niša i niških opština, nevladinog sektora i zdravstevnih ustanova.
“Gradovi bez duvanskog dima”, slogan je pod kojim se organizuje ovogodišnji “Nacionalni dan bez duvanskog dima”. Lekari upozoravaju da su cigarete štetne i za nepušače jer duvanski dim prouzrokuje karcinom, kao i bolesti srca i pluća. Brojne kampanje, koje su u Nišu organizovali Grad, zdravstvene ustanove i nevladin sektor doprineli su da se smanji broj pušača među mladima.
Učesnici Konferencije istakli su da je smanjenju broja pušača doprineo i zakon o zabrani pušenja na javnim mestima. Ali, da će se prioritet i dalje davati predavanjima po školama i deljenju flajera jer je praksa pokazala da je to najefikasnija metoda delovanja kod mladih.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.