Slučaj ubadanja Uroša Janjića zbog antifašističke majice još nerešen, suđenje više puta odlagano

Izvor: JužneVesti.com, 08.Feb.2022, 12:24

Slučaj ubadanja Uroša Janjića zbog antifašističke majice još nerešen, suđenje više puta odlagano

Skoro tri godine od napada na niškom keju kada je nožem izboden 28-godišnji Uroš Janjić iz Negotina, i to, kako se tvrdilo, zbog antifašističke majice, sudski postupak nije okončan. Glavni pretres otkazivan je više puta i poslednji put zakazan za 11. mart, a trojica okrivljenih terete se za zločin iz mržnje.

“Smeta mi tvoja majica, da li možeš da je skineš” - rečenica je nakon koje je 21. juna 2019. godine usledio najpre verbalni, a zatim i fizički sukob petorice >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << momaka, potvrđuju iz Osnovnog suda u Nišu.

Uroš Janjić nije hteo da skine majicu sa natpisom “ACCION - ANTIFASCISTA” zbog čega je izboden nožem, a to je izazvalo i dve protestne šetnje protiv fašizma u Nišu.

Glavni pretres više puta je otkazivan, pa i 6. decembra prošle godine zbog odsustva sudije. Tada je bio zakazan za 2. februar 2022. godine, ali je ponovo pomeren za 11. mart, kako je istaknuto, jer nisu ispunjeni uslovi za održavanje.

Kako Južne vesti nezvanično saznaju, ročište je u februaru neodržano jer se jedan od okrivljenih nije pojavio pošto je čekao rezultat testa na kovid.

Tako slučaj još nije rešen, a među okrivljenima je 35-godišnji N. R, koji se tereti da je Janjiću iz mržnje naneo tešku telesnu povredu, kao i za krivično delo laka telesna povreda.

Okrivljeni su i 23-godišnji A. Z. i 24-godišnji M. K. i njima se na na teret stavlja učestvovanje u tuči iz mržnje, dok se 26-godišnji Đ. Đ, inače Janjićev drug koji je te večeri bio sa njim, tereti za učestvovanje u tuči.

Podsetimo, osumnjičeni su prošli bez pritvora, što je advokat i bivši predsednik suda Danilo Nikolić ocenio kao neopravdano i napomenuo da se za mnogo manja krivična dela određuje pritvor.

Saslušanja su se tada odužila zbog godišnjih odmora, a delo je bilo povod za dve antifašističke šetnje na keju, kada se pojavila i grupa mladića koji su uz nacističko salutiranje rukom uvis uzvikivali “Srbija Srbima”, “Živeo Nedić” i “Živeo Ljotić”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.