Izvor: RTV 5, 25.Avg.2012, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sleteo ruski avion za gašenje požara na aerodrom u Nišu

Avion bi trebalo da bude smešten na aerodromu u Nišu od 25. avgusta do 15. septembra, a od Rusije je zatraženo i da helikopter "Kamov K-32" produži boravak na aerodromu u Nišu od 16. septembra do 1. oktobra.
Zahtev je upućen radi efikasnijeg gašenja požara na više lokacija u Srbiji, saopšteno je sinoć nakon sednice vlade.
Pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije Boban Stevanović rekao je danas na niškom aerodromu da će ruski avion Berijev 200 tokom dana biti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << upućen na gašenje šumskih požara po Srbiji.
Stevanović je rekao da je najkritičnija situacija u predelu Zaovina na Tari i u rejonu Čačka gde požare već gase vazduhoplovi MUP-a Srbije i ruski helikopter.
Kapetan posade ruskog aviona Evgenij Serih bio je u Srbiji 2007. godine, ali je tada u Srbiju doleteo avionom "Iljušin 76".
"Žao mi je da u Srbiji plamte požari, ali smo uvek spremni da pomognemo braći Srbima i uvek ćemo biti spremni da vam pomognemo u gašenju požara", rekao je Serih.
Avion "berijev 200", nosivosti je oko 12 tona vode i pripada ruskom Ministarstvu za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda.

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.