Sledeće nedelje počinje sezona kupanja na bazenu u Žitorađi

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jun.2023, 15:04

Sledeće nedelje počinje sezona kupanja na bazenu u Žitorađi

Od petka, 23. juna počinje sezona kupanja na kupališnom kompleksu bazena u centru Žitorađe, a prvog dana ulaz je besplatan. Bazeni će raditi svakog dana od 10 do 19 sati, dok se za cenu karte još uvek čeka saglasnost nadležnih u lokalnoj samoupravi, ali se najavljuje neznatno poskupljenje u odnosu na prošlu godinu.

U Turističkoj organizaciji Žitorađa kažu da su u toku završni radovi za početak kupališne sezone, da su već završeni i potpisani svi ugovori za rad >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i funkcionisanje bazena, a pre svega sa Institutom za javno zdavlje u Nišu koji će kontrolisati ispravnost vode na 15 dana.

Kao i prethodnih i ove ćemo imati poludnevne karte, nedeljne, mesečne i sezonske karte, kao i niz pogodnosti za decu. Na bazenu su angažovani spasioci tokom celog dana koji pokrivaju čitav kompleks, a ono što je važno za naše posetioce je da će se raditi dnevna kontrola i analiza ispravnosti vode, dok će periodično uzorkovanje i kontrolu ispravnosti raditi Institut za javno zdravlje Niš – kaže Aleksandra Stajković, direktorka Turističke organizacije Žitorađe u čijoj je nadležnosti i bazen.

Inače, početkom ovog meseca ta ustanova je potpisala ugovor sa beogradskim Udruženjem spasilaca na vodi i oni će biti zaduženi za bezbednost kupača, a vrednost tog posla za koji su i jedini bili zainteresovani je 7.798.080 dinara.

Na mestu gde je ranije bilo fudbalsko igralište u centru Žitorađe izgrađen je bazen na površini od preko 14.000 kvadrata , od čega je pod objektima oko 1.600 kvadrata, kapacitet bazena je oko 1.000 kupača, a otvoren je 2. jula 2020. godine.

Za razliku od Žitorađana kojima je omogućeno da se rashlade tokom leta na uređenom kupalištu, u Prokuplju već drugu godinu zaredom ne radi gradski bazen, a samim tim ni jedno uređeno kupačište na teritoriji grada.

Krajem februara ove godine, gradska vlast je donela odluku da se započne proces koncesije putem javnog-privatnog partnerstva za gradski bazen i teniske terene, ali se do danas ništa nije uradilo po tom pitanju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.