Skulpture umetnika iz Srbije i Makedonije na izložbi u poljima lavande kod Bele Palanke

Izvor: JužneVesti.com, 25.Jun.2022, 04:31

Skulpture umetnika iz Srbije i Makedonije na izložbi u poljima lavande kod Bele Palanke

Zajedničku izložbu dvoje umetnika iz Srbije i Makedonije ljubitelji skulpture moći će da pogledaju na jedinstvenoj izložbi u poljima lavande u belopalanačlom selu Tamjanica, u subotu, 25. juna, od 8 do 21 sat.

Svoja dela predstaviće Jovana Petković i Nikola Smilkov, a ona će svoje mesto naći među koloritima ljubičaste boje lavande, na obroncima Suve planine, između Bele Palanke i Niša. Skulpture dvoje umetnika na poljima lavande; foto: Pigmalion

Petkovićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je završila Fakultet primenjenih umetnosti, odsek primenjeno vajarstvo u klasi profesora Miroljuba Stamenkovića, 2010. godine. Izlagala je više puta samostalno i grupno, u zemlji i inostranstvu.

Skulpure će u galeriji pod otvorenim nebom predstaviti i umetnik iz Makedonije Nikola Smilkov koji je završio vajarstvo u Skoplju i iza sebe ima brojne međunarodne grupne izložbe.

Njemu nije prvi put da dolazi u selo kod Bele Palanke, a već dva puta je bio učesnik Međunarodnog simpozijuma skupltura "Pigmalion Tamnjanica".

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

U polju lavande kod Bele Palanke izložba skulptura vajara iz Beograda i Štipa

Izvor: Beta, 25.Jun.2022

U polju lavande kraj belopalanačkog sela Tamjanica danas je organizovana izložba skulptura Jovane Petković iz Beograda i Nikole Smilkova iz Štipa u Severnoj Makedoniji.Izložbu je organizovala Kuća umetnika "Pigmalion" čiji je osnivač Gorazd Čuk, vlasnik plantaže na kojoj se lavanda i uzgaja.Čuk...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.