Sirova energija “Goblina“ pred Nišlijama

Izvor: JužneVesti.com, 08.Jul.2016, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirova energija “Goblina“ pred Nišlijama

Niška Banovina je, posle četiri godine, sinoć iznova imala priliku da ugosti jedan od najpoznatijih pank sastava iz Srbiji, čuvene šabačke Gobline koji su pred više stotina ljudi održali koncert za pamćenje.

Kako i dolikuje gradu domaćinu, najpre su se za atmosferu pobrinuli lokalni muzičari iz benda “Dok 7“ koji već godinama očarava publiku širom regiona, a čije su pesme i nagrađivane na festivalima poput “Zaječarske gitarijade“.

Nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << što su polučasovnom svirkom svoje hitove, bazirane na zvucima kalifornijskog panka, predstavili publici, Nišlije su aplauzom dočekali zvezde.

No, ako se uzme u obzir da su u poslednjih šest godina posle decenije pauze ponovo aktivni i nije dugo vremena prošlo da se gradom ponovo zaore legendarni hitovi poput “Ima nas”, “Daleki put”, “U Magnovenju”.

Banovina je nešto što prestaneš da brojiš u jednom momentu u bilo kom bendu da sviraš. Ipak, nije samo prostor ono što čini koncerte u Nišu fantastičnim, već je reč o posebnim Nišlijama. Nama je svaka svirka radost i veselje, a ono što nas očekuje dalje posebno nas inspiriše - kaže Leo Pilipović, gitarista Goblina.

Goblini su iskoristili priliku da publiku podsete i na novi album “Roba s greškom” koji nosi snažnu poruku, a čije su pesme prezentovale povratničku energiju benda.

Iako su članovi benda već godinama raštrkani po različitim državama i kontinentima, sinoćni koncert je pokazatelj da se u ime višeg cilja muzika često postavlja iznad ličnog interesa.

Bend “Goblini“ je nastao 1992. godine i aktivno je svirao do 2001. Nakon skoro desetogodišnje pauze, ovaj sastav koji je obeležio vreme građanskih protesta kombinujući angažovanu kritiku sa ljubavnim pesmama, okupio se ponovo u avgustu 2010.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.