Sinhrona plivačica, džudista i kajakaši predstavljaju Niš i Srbiju na Evropskim igrama

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jun.2023, 10:53

Sinhrona plivačica, džudista i kajakaši predstavljaju Niš i Srbiju na Evropskim igrama

Od 82 takmičara koji će od 21. juna do 2. jula predstavljati Srbiju na Evropskim igrama u Poljskoj troje je iz Niša i to su Sara Stojanović, članica Kluba za sinhrono plivanje Niš, džudista Kinezisa Igor Vračar, kao i Marko Đorđević i Miloš Jevtić, takmičari Kajak-kanu kluba Gusar i oni će pokušati da donesu medalje sa ovog važnog takmičenja.

18-godišnja Sara Stojanović učestvovaće sa Jelenom Kontić i Ivanom Martinovićem u takmičenju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u umetničkom plivanju koje će biti održano u Osvjenćimu od 22. do 25. juna.

Igor Vračar, džudista Kinezisa koji je nedvano osvojio bronzanu medalju na Svetskom kupu u Madridu, nastupaće u kategoriji preko 100 kg. Svi mečevi su 1. jula.

Najbolji sportista Niša za 2022. godinu u izboru Sekcije sportskih novinara Marko Đorđević, član Kajak-kanu kluba Gusar, nastupaće 29. juna kada su kvalifikacije, a polufinalna i finalana trka su 1. jula.

Pored Đorđevića, niški klub predstavlja Miloš Jevtić čija je kvalifikaciona trka biti 29. juna, a polufinalna i finalna trka su 1. jula.

Večeras od 20.30 na stadionu "Henrik Rejman" biće održana svečana ceremonija otvaranja, a zastavu naše zemlje na defileu nacija nosiće kajakaši Milica Novaković i Marko Novaković.

Ovo su treće Evropske igre, a kompletan raspored takmičenja naših sportista možete videti na sajtu Olimpijskog komiteta Srbije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.