Simonović: Moraću da tužim Perišića

Izvor: JužneVesti.com, 11.Apr.2016, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simonović: Moraću da tužim Perišića

Pošto je, kako kaže bivši gradonačelnik Niša Miloš Simonović, aktuelni gradonačelnik Zoran Perišić za skupštinskom govornicom izgovarao neistine, on će morati da ga tuži i savetuje ga da ubuduće iznosi mišljenje, a ne da tvrdi ono što nije istina.

Raspravu o izveštaju Državne revizorske institucije o poslovanju Niša u 2014. godini na sednici Skupštine otvorili su bivši i aktuelni gradonačelnik i to tako što je Simonović, sada odbornik SDS, kritikovao pomenuti >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << izveštaj, a Perišić se branio pozivajući se na izveštaj za 2010. godinu kada je gradom upravljala Demokratska stranka.

U toj svojoj odbrani Perišić je rekao da je i tada bilo nenamenski potrošeno oko 600 miliona dinara. Međutim, kako tvrdi Simonović, to je netačno.

Tendeciozno i bez skrupula se iznose neistine za govornicom, ali i u izjavama medijima. Ja pozivam sve da nađu u izveštaju za 2010. reč nenamenski kada je u pitanju Gradska uprava. To ne postoji i jedna velika obmana je izrečena, a to ozbiljna razlika između ove i prošle vlasti - rekao je Simonović.

Onda je Perišić, pokušavajući da opravda svoje tvrdnje, za govornicu izašao sa izveštajem u rukama.

2010. godine je, piše u izveštaju, sproveden postupak javnih nabavki suprotno Zakonu o javnim nabavkama za iznos od 637 miliona dinara. Ako postupak suprotan Zakonu o javnim nabavkama nije nenamensko trošenje sredstava ja onda ne znam kako bih ga nazvao - pročitao je i rekao kratko Perišić.

Ja ću gospodina Perišića morati da tužim zbog ovoga što je rekao. Vi olako, zaista olako iznosite određene kvalifikacije. Mislio sam da Vam prve, druge godine treba vremena da uđete u lokalnu samoupravu, ali očito da Vi imate generalno loše navike i da ste Vi gradonačelnik koji uvodi neistinu kao manir ponašanja. 20 godina pratim političku scenu Grada Niša i takvih ljudi nije bilo - rekao je Simonović.

Perišić je onda podsetio na rekonstrukciju hale Čair koju je radilo preduzeće, kako je rekao, čija to nije delatnost i govorio kako su to očigledni primeri nameštanja tendera. Bivši gradonačelnik je onda rekao da ni aktuena vlast nije poštovala tendersku proceduru, pa je tako javna nabavka za stolice za istu halu raspisana tek nakon njihove kupovine.

Tu se rasprava završila, a zbog političkih peckanja predsednik Skupštine Mile Ilić opomenuo je oba govornika.

Podsetimo, sednica posvećena izveštaju DRI u kojem piše da je nenamenski potrošeno 1,6 milijardi dinara održava se danas bez TV prenosa.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.