Šesti dan protesta u Nišu - mirna šetnja i toalet-papir ostavljen ispred Gradske kuće [foto]

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jul.2020, 09:40

Šesti dan protesta u Nišu - mirna šetnja i toalet-papir ostavljen ispred Gradske kuće [foto]

Uz povike "Izađite napolje", "Krizni štab ostavke" i "Niš, Niš, budi se", šetali su demonstranti niškim ulicama šesto veče zaredom. Okupljanje je počelo ispred zgrade gradske Skupštine i uz drugačiju rutu u odnosu na prethodne večeri, šetnja je završena ispred Gradske kuće gde su građani na stepenicama ostavili toalet-papir sa porukama "Glasački listići" i "Vaše diplome".

foto: V. KeserNešto duže su se i građani sinoć okupljali kod Skupštine u Nikole Pašića, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << a broj okupljenih bio je znatno manji u odnosu na prethodne večeri. Potom je stotinak Nišlija, uglavnom mladih, krenulo u šetnju ulicama Knjeginje Ljubice, potom Milojka Lešjanina do Trga kralja Milana, Voždovom i zatim Vojvode Mišića pored prostorija SNS. Nisu zastali ni na jednoj lokaciji, a sve je proteklo bez incidenata.

Zatim su šetali Bulevarom Nemanjića opet do Sinđelićevog trga, a onda do kružnog toka u Dušanovoj ulici gde su blokirali saobraćaj i napravili kratku pauzu. Prvi put na protestima demontranti su prošli Dušanovom, a potom opet Obrenovićevom do Gradske kuće gde je protest i završen.

Iako ih je ostalo manje od 50 na kraju protesta ispred Gradske kuće, okupljeni su poručili da neće odustati i da žele da pokažu bunt i istrajnost, te pozvali sve da im se večeras pridruže na novom protestu.

Kako je to sinoć izgledalo pogledajte u foto-galeriji našeg Vanje Kesera, a možete videti i uživo prenos protesta na našoj Fejsbuk stranici.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Sedmi dan protesta u Nišu - ispred suda zapaljene sveće pravdi koja je umrla

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jul.2020

Jedan od najslabije posećenih protesta bio je današnji, sedmi protest u Nišu. To nije sprečilo okupljene da još jednom prošetaju centralnim niškim ulicama uz standardne parole “ostavka”, “Vučiću lopove” i “izađite napolje”. Nešto kraća šetnja završena je na raskrsnici kod Palate...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.