Seminar za niške studente o zaštiti konkurencije

Izvor: JužneVesti.com, 04.Nov.2019, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seminar za niške studente o zaštiti konkurencije

Studenti osnovnih, master i doktorskih studija iz Niša mogu da se prijave na seminar koji će biti održan 13. novembra, a organizatori poručuju da će saznati osnovne principe politike zaštite konkurencije i čuti konkretne primere iz prakse u borbi protiv kartela.

Seminar će se održati na niškom Univerzitetu, a oni koji žele da obezbede učešće treba da se jave na mejl events@kzk.gov.rs.

Komisija za zaštitu konkurencije organizuje ovaj trening u saradnji >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sa Komisijom za fer trgovinu Japana, a osim teorije studentima će biti prezentovani i konkretni primeri iz prakse.

Uključivanje studenata u aktivnosti Komisije za zaštitu konkurencije jedan je od važnih zadataka naše institucije. Pružanje šanse mladima da se što više upoznaju sa politikom zaštite konkurencije i u ovoj oblasti pronađu interesovanja za dalji akademski rad spada među prioritete Komisije, naglašavaju u Komisiji za zaštitu konkurencije - poručuju organizatori.

Kažu da realizaciju seminara, koji će se osim u Nišu održati i u drugim gradovima, podržavaju Ambasada Japana u Beogradu, kao i Agencije za međunarodnu saradnju Vlade Japana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.