Sedmoro niških đaka vratilo se sa nagradama sa matematičkog takmičenja u Beogradu

Izvor: JužneVesti.com, 31.Maj.2023, 09:55

Sedmoro niških đaka vratilo se sa nagradama sa matematičkog takmičenja u Beogradu

Sedmoro učenika iz Niša osvojilo je sedam nagrada na nacionalnom takmičenju u brzom rešavanju matematičkih zadataka, koje je održano 28. maja u Beogradu, navode iz niškog centra Brainobrain.

Vuk Mičić, Maša Mitrović i Uroš Predić osvojili su trofeje, Viktor Trajković, Marija Mitković i Tadija Tošić zlato, a Irina Anđelković srebro.

Deca od 4 do 14 godina trebalo je da za samo tri minuta, bilo na abakusu ili mentalnim računanjem, u zavisnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << od uzrasta, reše zadatke. Iz Brainobrain-a kažu da je učestvovalo oko 500 mališana iz cele zemlje.

Koncept samog takmičenja podrazumeva da deca za ta tri minuta budu skoncentrisana, brza, tačna, fokusirana na zadatke, odnosno na sve ono što radimo na časovima - navode iz Brainobrain-a.

Inače, Edukativni centar Brainobrain je franšizni program koji postoji u većini zemalja od 2003. godine, a u Nišu od 2017. Vodi ga master pedagog i licencirani edukator Jelena Nikolić.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.