Izvor: RTV 5, 06.Okt.2012, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedamnaest česama za sedamnaest vekova hrišćanstva (video)

Projekat ‘Sedamnaest česama za sedamnaest vekova hrićanstva’ koji je pokrenula GO opština Medijana, u okviru obeležavanja Milanskog edikta, realizovaće se uz blagoslov Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Gospodina Irineja. Ovo je  potvrdjeno prilikom posete predsednika GO Medijana Nebojše Krstića Patrijarhu.
Njegova svetost ističe  da je Niš večno u njegovom srcu, i izražava želju da u čast predstvojećeg velikog hrišćanskog jubileja, ali i kao uspomenu na vreme provedeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << u Nišu, gradu daruje česmu.
Iz zahvalnosti prema patrijarhu, Krstić je rekao da će prva česma nositi ime svog najznačajnijeg darodavca, uz obrazloženje da je Niš jedini grad koji je dva puta tokom svog postojanja dobio Božiju blagodet: kad je u njemu rodjen Car Konstantin i drugi put kada je Božijom milošću Episkop Niški postao Patrijarh Srpski.
U razgovoru sa Patrijarhom pomenut je i projekat u pripremi: da se na ulazima u Niš, kao putokaz ka glavnom arheološkom nalazištu Medijana, postave kopije areheoloških eksponata vezanih za vreme Cara Konstantina. 

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.