Sečom drveća počelo uređenje budućeg parka kod Delte

Izvor: JužneVesti.com, 16.Apr.2021, 14:51

Sečom drveća počelo uređenje budućeg parka kod "Delte"

Sečom drveća, rušenjem objekata bez građevinske dozvole i raščišćavanjem divlje deponije na prostoru prema Nišavi, pored gradilišta tržnog centra “Delta planet”, počelo je pripremanje prostora gde će do kraja leta biti park. Na prostoru ranije planiranom za koncertnu dvoranu, prostor na Bulevaru Nemanjića preuređuju u nekomercijalni park, kaže gradski većnik Nenad Stanković.

Stanković navodi da su zbog bezbednosti radnika koji trenutno rade na gradištu i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kao i zbog ljudi koji će boraviti u parku, morali da poseku drveće koje se nalazlo pored budućeg Deltinog tržnog centra.

Stručnjaci su procenili stanje drveća, topole su stare i mogle su da povrede i radnike na gradilištu, kaže Stanković.

Takođe kaže da su radnici JKP Mediana na tom prostoru zatekli veliku količinu smeća, šuta, otpada, pacove i čopore pasa.

Umesto nehigijenskog rugla i mesta koje su prolaznici godinama koristili kao toalet, građani će ovde uskoro dobiti park bez komercijalnih sadržaja. Neće biti kafića i trafika, već uređena zelena površina, kaže gradski većnik.

Radove planiraju da završe do kraja leta, do kada bi, kaže, trebalo da reše problem oko objekta koji ima građevisku dozvolu a čije rušenje su takođe planirali.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.