Sećanja: Het-trik golmana Pantelića za pobedu Radničkog iz Niša

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jun.2023, 12:05

Sećanja: Het-trik golmana Pantelića za pobedu Radničkog iz Niša

Legendarni golman Radničkog iz Niša Dragan Panetlić je na današnji dan 1980. godine postigao het-trik u meču protiv Nogometnog kluba Čelik iz Zenice u pobedi "Reala sa Nišave" rezultatom 4:1. Time je jedan od najboljih golmana niškog tima i ispisao istoriju fudbala na ovim prostorima.

Bilo je to 32. kolo Prve lige velike Jugoslavije, Radnički je bio četvrtopaslirani tim, a Čelik na poslednjem mestu. Igralo se na "Čairu", a golman koji >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je bio poznat i po davanju golova Dragan Pantelić posigao je het-trik.

Radnički je tu sezonu završio na trećem mestu, iza beogradske Crvene zvezde i Sarajeva. Tako je izborio prvo učešće u Kupu UEFA.

Pantelić je ovaj uspeh ponovio i 7. septembra 1980. godine u prvenstvenom susretu protiv Zagreba (4:0) kada je postigao tri gola sa penala, a to mu nije bilo dovoljno, već je i odbranio jedanaesterac Kovačiću u 90. minutu susreta - piše na Fejsbuk stranici Vremeplov FK Radnički Niš.

Igrajući za Radnički postigao je 24 gola, a jedne sezone je čak bio i drugi strelac tima. Za klub iz Niša je branio od 1971. do 1981. godine, a za to vreme je upisao 421 utakmicu i postigao 23 gola. Za niški klub je 12 puta branio i u sezoni 1984/85 kada je postigao i jedan gol.

Ostaće upamćen po čuvenom golu kada je na prvenstvenoj utakmici u Nišu sa Veležom (1:0), tada jednom od najboljih golmana Enveru Mariću, dao gol degažirajući loptu iz svog šesnaesterca.

U svojoj karijeri branio je još za Bordo, Grafičar, Lešnicu i Timok.

Uz 8 utakmica za olimpijsku reprezentaciju, odigrao je 19 mečeva za najbolju selekciju Jugoslavije. Postigao je i 2 gola iz penala. Igrao je 4 puta u raznim selekcijama Evrope i sveta. Bio je predsednik Radničkog od 1997. do 2001. godine.

Pantelić je rođen 9. decembra 1951. godine u Lešnici, a preminuo je 2021. godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.