Savremeni crnogorski umetnici izlažu radove u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 09.Maj.2018, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savremeni crnogorski umetnici izlažu radove u Nišu

Ljubitelji likovne umetnosti, navode organizatori, imaće priliku da pogledaju dela 28 savremenih crnogorskih umetnika srednje i mlađe generacije, koja će biti izložena u niškom Oficirskom domu od 10. maja.

Na izložbi će biti zastupljeni radovi umetnika srednje i mlađe generacije; rad: Vlatja Vujošević "Poljubac"Izložba “Savremena crnogorska likovna umetnost” je, kažu organizatori, multimedijalnog karaktera, a njen autor je kustos Centra savremene umjetnosti Crne >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Gore Maja Dedić.

Dedićeva istiće da je pri odabiru umetnika pažnja bila usmerana na one u “čijim radovima su vidljiva specifična obeležja.

Svojom koncepcijom izložba nudi jedan od mogućih presjeka dešavanja na pluralističkoj sceni, vremenski omeđenoj u poslednje dve decenije. Pri odabiru umetnika, pažnja je usmerena na one u čijim radovima su vidljiva specifična obiležja i koji kroz upotebu savremene umetničke prakse, bilo da se radi o slici, crtežu, grafici, skulpturi, objektu ili instalaciji, istražuju sve aspekte društvenog okuženja i moguće relacije sa umetnošću - navodi Dedićeva.

Svečano otvaranje izložbe zakazano je za 20 sati, a radovi će biti pred građanima do 30. maja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.