Savo Manojlović poziva Nišlije osuđene zbog protesta da se jave da im “Kreni-promeni” plati kazne

Izvor: JužneVesti.com, 09.Dec.2022, 21:55

Savo Manojlović poziva Nišlije osuđene zbog protesta da se jave da im “Kreni-promeni” plati kazne

Aktivista i direktor kampanje “Kreni-promeni” Savo Manojlović poziva građane koji su osuđeni zbog kretanja po kolovozu i organizacije ekoloških protesta u Nišu da se jave kako bi im ta organizacija platila kazne.

Prema informacijama iz Prekršajnog suda, šestoro građana osuđeno je zbog protesta 4. i 11. decembra prošle godine u Nišu - jedan zbog organizacije skupa i petoro zbog ometanja saobraćaja kretanjem po kolovozu.

Manojlović za Južne vesti >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kaže da njih šestoro mogu da se jave organizaciji “Kreni-promeni” i dobiju novac da plate kaznu, pošto su, dodaje, mnogima već platili kazne.

Mi smo sakupljali novac od građana odmah posle blokada. Mnogima smo platili, nijednog čoveka nismo ostavili samog. To su činile i druge organizacije. Imali smo i svog advokata koji je pružao pravnu pomoć i organizovali smo druge advokate. Naša logika i duh tih protesta bila je solidarnost - poručuje Manojlović.

Kako navodi, neki su odlučili da plate sami, ali tvrdi da neće dozvoliti da iko trpi štetu.

Smatramo da je to bila zajednička borba, zajednička bitka, zajednički uspeh i da zajedno treba da podnesemo i taj teret - zaključuje on.

Godinu dana od ekoloških protesta u Nišu, ukupno šestoro učesnika osuđeno je zbog kretanja po kolovozu i organizacije neprijavljenog skupa, jedna osoba je oslobođena, 17 prijava je odbačeno, a još nekoliko desetina postupaka je u toku, kažu iz Prekršajnog suda.

Kompletno gostovanje Sava Manojlovića gledaćete u emisiji "15 minuta".

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.