Sarajevska konačno dobija asfalt

Izvor: JužneVesti.com, 30.Mar.2016, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevska konačno dobija asfalt

Za nekoliko dana bi, kako kažu u Opštini Crveni Krst, trebalo da počnu radovi na rekonstrukciji Sarajevske ulice u Nišu. Pored novog asfalta i trotoara trebalo bi da se radi i kanalizaciona i vodovodna mreža.

Opštinski većnik u Crvenom Krstu Branko Đorđević kaže da je građevinska dozvola za rekonstrukciju ulice već obezbeđena i da se čeka samo završetak tendera za izbor izvođača radova.

Ako sve prođe prema planu zvanični radovi bi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << trebalo da počnu između 10. i 15. aprila. Plan je podizanje kocke i postavljanje kanalizacione mreže, kao i vodovodne mreže u delovima gde je to potrebno. Ulica će biti asfaltirana i biće izgrađeni trotoari sa obe strane - kaže većnik Đorđević.

On pojašnjava da će u prvoj fazi biti rekonstrisano oko 400 m ulice, od Blok Signala do nekadašnje kafane “Divna”, tačnije drugog skretanja za naselje Šljaka. Ulica bi trebalo da bude širine 5,80 m, a trotoari 2 i 1,5 m.

Nakon prve trebalo bi, kako kaže Đorđević, vrlo brzo da usledi i druga faza kako bi ulica bila kompletno rekonstruisana do ulaza na Vojni aerodrom.

Ovo potvrđuju i u Direkciji za izgradnju grada i kažu da bi za rekonstrukciji prvog dela ulice sa pratećom infrastrukturom trebalo da bude potrošeno 29,2 miliona dinara.

Sarajevska ulica je jedna od najstarijih i retkih ulica u Nišu koja je i dalje jednim delom kaldrmisana. Proteže se paralelno sa Bulevarom 12. februar od Železničkog mosta do Vojnog aerodroma, s tim što je jednim delom, od mosta do Blok signala, asfaltirana.

Podsetimo, izgradnja trotoara u Sarajevskoj započeta je i dan pred izbore 2012. godine, ali se nakon tridesetak metra asfalta stalo.

U Direkciji za izgradnju kažu da će još jedna ulica u Nišu koja već decenijama ima kaldrmu uskoro dobiti nov asfalt. Reč je o Durmitorskoj u Opštini Palilula koja bi takođe uskoro trebalo da se rekonstruiše u dužini od 510 m, a za to je planirano 33 miliona dinara.

Takođe, u ovom preduzeću kažu da je u planu i rekonstrukcija Hajduk-Veljkove ulice u dužini od 270 m, kao i Bubanjski heroji dužine 570 m.

Za Hajduk-Veljkovu je planirano da se izdvoji 16,6 miliona dinara, a za Ulicu Bubanjski heroji 29,2 miliona.

Inače, juče je započeta rekonstrukcija Prvomajske ulice u centru Niša.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.