Saradnja privrednika iz Rusije i Srbije

Izvor: RadioCity.rs, 20.Okt.2016, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja privrednika iz Rusije i Srbije

Predstavnici Gradske uprave i Veća sastali su se u Gradskoj kući sa delegacijom Saveza kozaka Rusije. Na sastanku su ruskim preduzetnicima predočili mogućnosti za saradnju sa Srbijom. Predstavnici ruske privredne delegacije nekoliko dana su obilazili proizvodne pogone u Srbiji, a veliku pažnju privukao im je Niš i region južne Srbije.
„Cilj našeg dolaska je pomoć našoj braći Kozacima i da napravimo ekonomsku osnovu te naše saradnje sa privrednicima u Srbiji. Očekujemo da dobijemo >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << privredne, odnosno komercijalne ponude na ruskom jeziku u elektronskoj formi, a onda ćemo mi te predloge prezentovati ruskim investitorima“, rekao je Vasilije Filipovič Hejlo, zadužen za ekonomsku saradnju Rusije sa Srbijom.
Izvoz poljoprivrednih proizvoda u Rusiju najveća je šansa juga Srbije za ekonomsku saradnju sa Rusijom, ali je ruska strana zainteresovana da investira i u druge oblasti industrije u našoj zemlji, prema rečima zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura.

„Ruska delegacija se informiše o potencijalima saradnje u Nišu, najviše u oblasti poljoprivrede odnosno u prerađivanju poljoprivrednih proizvoda i izvozu naših poljoprivrednih proizvoda i prerađevina u Rusiju“, objašnjava Banđur.
Ruska delegacija bila je i na sastanku u Regionalnoj privrednoj komori u Nišu, na kome je istaknuto da su Kozaci najviše zainteresovani za hranu, posebno otkup voća.

Inače, u našem regionu se 60 hiljada domaćinstava bavi poljoprivredom. Trećina teritorije zauzima poljoprivredno zemljište i najviše se gaje žitarice, dok je tek 12 odsto predviđeno za proizvodnju voća i povrća.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.