Saobraćajna zavrzlama pri ulazu u kvantašku pijacu (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 29.Sep.2014, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćajna zavrzlama pri ulazu u kvantašku pijacu (VIDEO)

Odlazak na nišku kvantašku pijacu, koja je jedna od najposećenijih u Srbiji, prema oceni Nišlija, zna da bude itekako komplikovana, ali i opasna. Zbog neuslovnog parkinga, nedostatka saobraćajne signalizacije i obeleženog pešačkog prelaza, za kupce, za prodavce, ali i dobavljače, skretanje u pijacu, ravno je, kako navode, ruskom ruletu. Sa druge strane, u samoj pijaci, u odnosu na neke prethodne godine, situacija je mirnija. Malo robe, poneki kupac i paprene cene.
Ovakva saobraćajna >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << zavrzlama, na bulevaru Cara Konstantina kod skretanja za kvantašku pijacu, gotovo pa je uobičajena. Jedni izlaze iz pijace, drugi ulaze, trećima ova raskrsnica služi za okretanje. A na bulevaru, iako je brzina kretanja kroz naseljeno mesto ograničena na 50 km na čas, automobili neretko jure i dublo brže. I vozači, ali i pešaci služe se raznim veštinama da stignu kuda su krenuli.
Kada smo nekako uspeli, nalik „Super Mariju“, liku iz istoimene nekada popularne video igre,  da uđemo na kvantaš, primetili smo neuobičajenu prazninu za ovo doba godine. Robe gotovo i da nema, pa je zakon ponude i potražnje učinio svoje.
Ni prodavci nisu baš najsrećniji, ali kako kažu, posao je posao. I oni koji su svakoga dana u kontaktu sa prodavcima i preprodavcima, ali i sa “pogođenom” stranom – kupcima, potvrđuju da je ova sezona slaba.
Na kraju, sve u svemu, zaključak je jasan. Oni građani sa dovoljno dubokim džepom, na niškom kvantašu snalaze se svakako lakše, oni drugi, sa manjom platežnom moći, vode se parolom svaka roba ima svog kupca. Ali jedno je sigurno, a ujedno i najbitnije. Vozači i pešaci, kada krenete na putešestvije zvano spremanje zimnice, naoružajte se strpljenjem, procenjujte dobro i otvorite četvoro očiju.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.