Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Izvor: JužneVesti.com, 19.Apr.2024, 14:35

Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Tokom marta policija otkrila je i sankcionisala ukupno 5.050 prekršaja u Nišavskom okrugu, najviše zbog prekoračene brzine, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog preticanja i vožnje pod dejstvom alkohola i narkotika. Iz policije kažu da je zabeleženo smanjenje lako povređenih u saobraćajnim nezgodama u odnosu na prošlu godinu.

Neprilagođena brzina i nepoštovanje saobraćajnih propisa i ovog marta su najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda, kažu iz policije >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i apeluju na vozače da poštuju ograničenje brzine i pridržavanje svih pravila u saobraćaju.

U odnosu na mart prošle godine, kažu da je zabeleženo smanjenje lakše povređenih u saobraćajnim nezgodama za 8,33 odsto, kao i to da je smanjen broj saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom.

U kontroli saobraćaja na području Policijske uprave u Nišu otkriveno je i sankcionisano ukupno 5.050 prekršaja, pri čemu su vozači u 2.600 slučajeva prekoračili dozvoljenu brzinu kretanja vozila, a uočena su i 783 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 33 prekršaja nepropisnog preticanja, te 16 prekršaja prolaska na crveno svetlo semafora - navode iz policije.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 179 vozača, a isključeno je i njih 8 zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, kao i 22 vozača koji su upravljali vozilom bez izdate vozačke dozvole.

Prema izveštaju niške policije bilo je i 27 zaplena različitih opojnih droga i psihoaktivnih supstanci, zbog čega je podneto 68 krivičnih prijava, dok je bilo 22 krivična dela iz oblasti privrednog kriminala.

Iz policije zaključuju da je očuvano povoljno stanje bezbednosti i zabeležen pad kriminaliteta za 8,13 odsto u odnosu na mart protekle godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.