Sajam udruženja i projekata za mlade danas u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 18.Okt.2019, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam udruženja i projekata za mlade danas u Nišu

Danas od 12 do 14 sati u dvorištu Oficirskog doma biće održan Sajam udruženja koja se bave omladinskom politikom i prezentacija omladinskih projekata. Predstaviće se oko 20 omladinskih udruženja koja će promovisati svoje aktivnosti.

Sajam udruženja je jedna od aktivnosti kojom Grad Niš obeležava Evropsku nedelju lokalne demokratije.

“Evropska nedelja lokalne demokratije” (ENLD) je godišnji evropski događaj u koordinaciji Kongresa lokalnih i regionalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << vlasti. Lokalne vlasti iz svih 47 država članica Saveta Evrope i njihova udruženja organizuju javne događaje kako bi promovisali i podstakli demokratsko učešće na lokalnom nivou - navode organizatori.

Glavna tema ENLD za 2019-2020. godinu nosi naziv- “Lokalna demokratija: izgradnja poverenja, ko-dizajniranje lokalne demokratije sa građanima, praktikovanje otvorene uprave”.

Grad Niš ove godine obeležava ENLD aktivnostima uz pomoć kojih će, kako navode, bolje razumeti potrebe građana, naročito mladih, i moći, zajedno sa njima, da razvije preciznije odgovore koji se tiču svih građana, a naročito mlađe generacije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

U Nišu Sajam organizacija koje rade za mlade i sa mladima

Izvor: Megafon.co, 18.Okt.2019

Na jednom mestu – organizacije koje rade sa mladima i za mlade. Ovo je samo deo obeležavanja Evropske nedelje lokalne demokratije u Nišu – Sajam udruženja za mlade i udruženja koja se bave mladima.. Žaklina Eftimovski – Foto – Petra Naumović.. “Bavimo se omladinskom politikom. Cilj...

Nastavak na Megafon.co...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.