Šahistkinje Osnovca ponovo 5. u Srbiji, za sledeću godinu najavljuju borbu za titulu

Izvor: JužneVesti.com, 21.Okt.2020, 17:52

Šahistkinje "Osnovca" ponovo 5. u Srbiji, za sledeću godinu najavljuju borbu za titulu

Baš kao i prošle godine, koja im je bila debitantska u najjačem domaćem ekipnom prvenstvu u šahu, ženski tim niškog kluba Osnovac osvojio je 5. mesto u Prvoj ligi. U niškom klubu kažu da ih novi rezultat raduje, ali i obećavaju da će se već sledeće godine uključiti u borbu za titulu.

Niški sastav je do 5. mesta predvodila Olga Zimina, koja je osvojila 7 poena iz 11 partija, a isto toliko je odigrala i Ljilja Drljević, koja je osvojila 4.5 poena. Radmila Kovačević >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << osvojila je 5 poena, a Milena Vujčić 3.5, obe iz osam partija, dok je Jadranka Grujić odigrala šest partija i osvojila 3.5 poena.

Prvenstvo je održano u valjevskom hotelu Grand, a uz rigorozne epidemiološke mere. 12 prvoligaša predstavljalo je oko 65 trenutno najboljih srpskih šahistkinja, a pobednički trofej odbranila je ekipa Jelica PEP iz Goračića. Za sledeću godinu najavljuju borbu za sam vrh; foto: Igor Lukić

Posle pola godine karantina, a u godini pandemije sa kojom se suočio čitav svet, veliki je uspeh i samo to što se domaći šah “vratio” sa interneta u sale za igru, na prvim zvaničnim takmičenjima Šahovskog saveza Srbije. Nekako stidljivo i u strahu, ovaj ekipni šampionat je započeo, pod nikad sličnijim uslovima. Na ulazu u salu svim takmičarima se merila temperatura, uz obaveznu dezinfekciju ruku kao i opreme posle svakog kola, maske su bile obavezne svuda, osim za igrače koji su na svom mestu u toku same partije, a bio je obezbeđen i propisan razmak između tabli - kažu u Osnovcu.

Nišlijke su osvojile 5. mesto, a kako kaže osnivač kluba Igor Lukić, za sledeću godinu je u planu "pucanje" na sam vrh. Kao dokaz navodi da već pregovaraju sa pet šahistkinja koje su među 12 najboljih u Srbiji.

Prošle godine smo, osvajanjem petog mesta u državi, i to kao debitanti u najvišem i najjačem seniorskom rangu takmičenja u zemlji, ostvarili najveći uspeh niškog ženskog šaha u ekipnoj seniorskoj konkurenciji u poslednjih 14 godina, a ove godine smo taj rezultat samo potvrdili. Biti dve godine zaredom u samom vrhu, na najelitnijem ekipnom takmičenju u državi, nije nimalo lako, ali svakako pokazuje da Niš ima stabilnog i jakog prvoligaša, na koga se mora ozbiljno računati - rekao je Lukić.

Do kraja godine seniorske ekipe Osnovca očekuju Liga centralne Srbije za muškarce i Druga liga centralne Srbije za žene, gde će se nadmetati njihov drugi tim. Najavljuju i pokušaj odbrane trofeja u Omladinskoj ligi centralne Srbije. Ipak, naglašavaju da je odlazak ekipa na takmičenje pod znakom pitanja zbog para, ali da se nadaju da će uprkos svemu nekako uspeti da ih pošalju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Veliki uspeh za niški šah: Šahistkinje Osnovca osvojile peto mesto na prvenstvu Srbije

Izvor: RadioCity.rs, 22.Okt.2020, 11:01

„Prošle godine smo, osvajanjem petog mesta, i to kao debitanti u najvišem i najjačem seniorskom rangu takmičenja u zemlji, ostvarili najveći uspeh niškog ženskog šaha u ekipnoj seniorskoj konkurenciji u poslednjih 14 godina, a ove godine smo taj rezultat samo potvrdili“, rekao je Igor Lukić,...

Nastavak na RadioCity.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.