Šahisti u Nišu moraju da se isele jer se širi policijska ispostava

Izvor: JužneVesti.com, 19.Jun.2023, 10:10

Šahisti u Nišu moraju da se isele jer se širi policijska ispostava

Nakon 46 godina u prostorijama u nekadašnjoj Mesnoj zajednici "Filip Kljajić", Šahovski klub Niš će morati da se iseli i prebaci u duplo manji prostor u Tržnom centru Kalča. Prvobitno je od Grada stiglo rešenje u kom se navodi da moraju da se isele za 5 dana, ali im je kasnije ponuđena selidba u novi, još nesređen lokal, kaže Ljubivoje Perunović, predsednik niškog kluba, što su šahisti i prihvatili.

Posle 46 godina napuštaju poznatu lokaciju; foto: >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Nikola Đukić Zbog, prema nezvaničnim informacijama, proširenja Policijske uprave u Nišu, čije se prostorije za izdavanje dokumenata nalaze u Mesnoj zajednici "Filip Kljajić", Grad Niš je prvobitno poslao Šahovskom klubu Niš Rešenje u kom se nalaže da napusti gradski prostor u roku od pet dana, a to je potvrdio Ljubivoje Perunović, predsednik niškog kluba i internacionalni sudija.

To je istina, a onda sam sa prijateljima obavio razgovore. Bio sam na razgovoru kod gradonačelnice. Ovaj naš deo gde smo bili je sada potreban za Ministarstvo unutršanjih poslova. Gradonačelnica je bila ljubazna da nam da drugi prostor. On će se nalaziti u Kalči, jeste duplo manji nego ovaj u kom smo 46 godina, ali je rešenje da moramo da idemo tamo. Obišao sam taj prostor, drugo rešenje nemamo. Situacija je takva. Preuzeo sam ključeve novog lokala. Rečeno je da će se sve srediti i biti odgovarajuće - kaže Perunović.

MUP dobija nove prostorije; foto: Nikola Đukić Novi prostor još nije useljiv, dodaje Perunović, pa se čeka da sve bude sređeno kako bi Šahovski klub Niš posle četiri i po deceije promenio lokaciju.

Moramo prvo da vidimo kada će sve da se iznese, okreči, prilagodi pravoj nameni. Ja sam to tražio i to je sve prihvaćeno. Verujem da ćemo se u narednih desetak dana preseliti u novi prostor - dodao je Perunović.

U starim prostorijama je radio i Dečiji šahovski klub Osnovac koji bi trebalo zajedno sa Šahovskim klubom Niš da se preseli.

Klubovi sada imaju malo više vremena da napusti prostorije u kojima je bio tačno 46 godina i u kojima su decenijama stasavali brojni velemajstori i majstori ove igre.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.