Sadnjom stabala NTP zajednica započela akciju ozelenjavanja Niša

Izvor: JužneVesti.com, 29.Feb.2024, 19:07

Sadnjom stabala NTP zajednica započela akciju ozelenjavanja Niša

Sa željom da Niš učine zelenijim, zdravijim i lepšim za buduće generacije, Naučno tehnološki park u Nišu i kompanije koje tamo posluju započeli su akciju sadnje 100 različitih drveća, a prvih 50 posadili su danas u parku iza Gradske Toplane.

Preko 30 kompanija se priključilo; foto: S. V. Akciju ozelenjavanja Niša realizuju u saradnji sa JKP Mediana i prema rečima pomoćnika direktora NTP Miloša Grozdanovića preko 30 kompanija sa pridružilo doniranjem >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << od 1 do 15 sadnica drveća.

Svedoci smo da je problem zagađenja jedan od ključnih ne samo u našem gradu već u celom regionu. NTP i naše kompanije članice kao društveno odgovorne kompanije žele da doprinesu na svoj način da se to stanje malo popravi i ovo je samo jedna u nizu akcija kojom želimo da to postignemo. Veoma smo ponosni na naše kompanije članice koje su se priključile akciji i ovo je poklon građanima Niša od zajednice NTP - ističe Grozdanović.

U dogovoru sa Medianom odabrali su lokacije, a prva od njih je park iza Gradske Toplane gde je 2022. godine posečeno drveće zbog izgradnje trase dalekovoda. Najavljuju da će uskoro posaditi drveće u Čairu, a onda i u naselju Stevan Sinđelić.

Zajednica IT kompanija apeluje na građane da ne uništavaju mlade sadnice već da ih čuvaju za naredne generacije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.