Sa ministrom privrede sastaju se u Nišu radnici koji traže zaostale plate

Izvor: RadioCity.rs, 21.Nov.2016, 08:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa ministrom privrede sastaju se u Nišu radnici koji traže zaostale plate

Radnici propalih društvenih firmi koji godinama traže svoje zaostale plate, sastaće se sa ministrom privrede u ponedeljak, 21. novembra, u Nišu, potvrđuje gradski većnik Mihajlo Zdravković.
„Očekujemo da na tom sastanku dobijemo detaljnije informacije o tome šta se planira za dalji period. Ministarstvo privrede i njihova operativna radna grupa rade na pronalaženju modela za rešenje problema isplate zaostalih zarada. Očekujemo da vrlo brzo dobijemo predlog rešenja od strane >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << Ministarstva privrede, a mi kao grad smo u svakodnevnom kontaktu i intenzivno vršimo blagi pritisak da se taj problem što pre reši, u skladu sa rokovima koje su dali premijer i ministar privrede“, rekao je Zdravković za City radio.
A sredinom oktobra, ministar privrede Goran Knežević je, nakon što su premijer Srbije i on razgovarali sa predstavnicima niških radnika, izjavio da će tim Vlade raditi brzo. Kako je rekao, premijerovo obećanje da će, čim budu sakupljeni podaci, isplata krenuti u najkraćem mogućem roku, već u toku ove godine.

A kako je najavljeno, Vlada Srbije ponovo zaseda u Nišu u ponedeljak. Sednicu će, kako saznajemo iz uprave Grada, održati zajedno sa predstavnicima Vlade Mađarske. Paralelno sa sednicom održaće se biznis forum srpskih i mađarskih preduzeća iz oblasti naprednih tehnologija, građevinarstva i drugih.
Inače, povodom ponovne posete Vlade Srbije, od 14 sati u nedelju do 14 sati u ponedeljak biće zatvorene ulice oko Oficirskog doma. Takođe, deo ulice Nikole Pašića, na deonici od raskrsnice sa ulicom Sinđelićev trg do raskrsnice sa ulicom Alekse Nenadovića biće zatvoren za saobraćaj od 12 do 16 sati u ponedeljak.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.