SSP Niš: Gašiću, ko je odgovoran što nestaje oružje iz policije?

Izvor: JužneVesti.com, 24.Feb.2024, 10:14

SSP Niš: Gašiću, ko je odgovoran što nestaje oružje iz policije?

Nakon pisanja Južnih vesti da su 272 pištolja nestala iz policijske stanice u Nišu i da je osumnjičeni policajac u bekstvu, reagovala je narodna poslanica Stranke slobode i pravde Jelena Milošević koja ceo slučaj naziva apsurdnim i postavlja niz pitanja ministru policije Bratislavu Gašiću.

Prvobitna informacija bila je da su u policijskoj stanici Pantelej u Nišu nestala 63 pištolja koja su građani dobrovoljno predali u akciji prikupljanja nelegalnog oružja, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su Južne vesti saznale da su u pitanju su 272 pištolja i veća količina municije. Prema dokumentima u koje su novinari imali uvid, dvojica osumnjičenih, jesu uhapšeni, a treći, inače policajac, je u bekstvu.

Narodna poslanica Jelena Milošević smatra da je apsurdno da oružje nestane iz institucije čiji je posao da brine o bezbednosti građana, kao i da to uradi policajac čiji je posao da hapsi one koji kradu i drže oružje bez dozvole. Zato ministru Gašiću postavlja pitanja.

Gašiću, ko je odgovoran što nestaje oružje iz policije? Ministre, čemu je tačno služila akcija razoružavanja građana ako će policija da vraća to oružje na crno tržište? Ministre, kako da građani veruju policiji kada policajci kradu oružje iz policijskih stanica?! Ministre, sveli ste policiju da hapsi studente jer ruše nepostojeći ustavni poredak dok Vam ispred nosa buja kriminal u sopstvenim redovima?! Ministre, ko je odgovoran za stanje naše policije? Ministre, jel Vas bar malo sramota? - navodi Milošević.

Smatra da je Gašić policiju od ozbiljne institucije i prvog stuba odbrane od kriminala, pretvorio u ispostavu Srpske napredne stranke.

Umesto kvalifikovanih policajaca, časnih i poštenih, policijom vladaju partijski poslušnici. Umesto direktora profesionalca, policijom rukovode nesposobni a podobni ministri - kaže poslanica.

Podsetimo, još nije potvrđeno da li su pištolji, zbog neadekvatnog čuvanja i evidencije, završili na crnom tržištu, a pretpostavka iz istrage jeste da se oružje i dalje nalazi u Nišu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.