SSP: Mnogo toga ukazuje da se priprema privatizacija Niške Banje

Izvor: JužneVesti.com, 10.Feb.2024, 10:41

SSP: Mnogo toga ukazuje da se priprema privatizacija Niške Banje

Iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Nišu kažu da odluka Gradskog veća da Grad bez naknade ustupi Republici Srbiji zemljište pod stacionarom Radon olakšava put za privatizaciju Niške Banje.

“Da li to znači privatizaciju Niške Banje po starom, oprobanom receptu, po kome su date u bescenje naše banje širom Srbije” - pitaju iz SSP-a.

Građani Niša su još jednom dovedeni pred svršen čin! Međutim, ovo je izgleda, kako kažu, tek početak. Ono što >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su imali prilike da čuju iz medija je da je odlukom Gradskog veća Grad zemljište katastarske parcele broj 4397 od 5.760 kvadrata, koje je pod Institutom u Niškoj Banji, tačnije, pod stacionarom Radon, dao Republici Srbiji na poklon - bez ikakve naknade, neposrednom pogodbom - navode iz te opozicione stranke.

Smatraju da je netačna konstatacija gradskog većnika Miroslava Đokića da se donošenjem tog rešenja otvara mogućnost da stacionar Radon, odnodno Institut “Niška Banja”, dobije značajna sredstva od Republike za investiciono ulaganje.

Ostaje nejasno i krajnje nerazumljivo kako se to, kako gradonačelnica Dragana Sotirovski kaže, zemlja 'oslobađa' da bi država mogla da ulaže u Banju, kada ne postoje nikakve prepreke da se investira u Institut “Niška Banja” i u Nišku Banju i u sadašnjem statusu - navode iz SSP-a.

Zaključuju i da odluka ima previše sličnosti sa ustupanjem niškog aerodroma Republici Srbiji, tačnije da mnogo toga upučuje da se završava privatizacija Instituta “Niška Banja.

Sudskom odlukom je vlasništvo nad objektima, konkretno stacionarom Radon, dodeljeno Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje. Fond PIO je to svoje pravo preneo na Republiku Srbiju. Indikativno je da se ovom najnovijom odlukom “zatvara krug”, odnosno vlasnik i zemljišta i objekta postaje Republika Srbija, što značajno olakšava privatizaciju, odnosno prodaju - kažu iz Stranke slobode i pravde.

Sve to, dodaju, ukazuje na to da potencijalni kupac ne želi da ulazi u nerešene imovinsko-pravne odnose, gde nije isti vlasnik objekta i zemljišta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.