SSP: Donacija slika niškom porodilištu je prst u oko porodiljama

Izvor: JužneVesti.com, 07.Mar.2024, 21:05

SSP: Donacija slika niškom porodilištu je "prst u oko" porodiljama

Predsednik Opštine Medijana u Nišu Nebojša Kocić donirao je nedavno umetničke slike porodilištu za “oplemenjivanje prostora” i “rast nataliteta”. Poslanica Stranke slobode i pravde iz Niša Jelena Milošević kaže da je porodiljama trebalo donirati posteljine i spavaćice jer leže u isflekanim posteljinama i pocepanim spavaćicama.

Milošević smatra da je donacija slika “prst u oko” porodiljama, jer na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Nišu nema konca >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za ušivanje i opreme za epidural i klistir, dok je tuširanje jedva moguće zbog stanja u kome su kupatila.

Dakle, nema osnovnih uslova za boravak i oporavak porodilja. Natalitet se podiže brigom o porodiljama, kvalitetnom hranom, higijenom u porodilištu, adekvatnom opremom i ljubaznim odnosom zdravstvenih radnika - navodi ona.

Kociću poručuje da je trebalo da donira posteljine i spavaćice umesto slika.

I dok vlast obećava najpre rekonstrukciju starog, pa izgradnju novog, najmodernijeg, Nebojša Kocić se odlučio na poklon za useljenje u novo porodilište, koje ni tačnu lokaciju nema, jer te slike, ma koliko bile lepe, drugu namenu ne mogu da imaju - kaže Milošević.

To kao lep gest, dodaje dalje, mogu doživeti samo oni koji ne poznaju prilike i uslove u niškom porodilištu.

Podsetimo, predsednik Medijane uručio je 46.000 dinara i deset umetničkih slika direktoru GAK-a Dejanu Mitiću, koji je rekao da će slike ženama učiniti boravak “bar malo prijatnijim”. Na uručenje su bili pozvani i mediji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Milošević: Kociću, umesto umetničkih slika, donirajte niškom porodilištu posteljine i spavaćice!

Izvor: JUGpress.com, 07.Mar.2024

NIŠ..Predsednik niške opštine Medijana Nebojša Kocić donirao je niškom porodilištu umetničke slike “za rast nataliteta i oplemenjivanje prostora”. Oni koji su gledali spot Srpske napredne stranke za lokalne izbore 2020. godine, u kome je porodilište novo, savremeno i prebačeno u Novi klinički...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.