SRS: Strani investitori od Nišlija prave robove

Izvor: JužneVesti.com, 11.Apr.2016, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Strani investitori od Nišlija prave robove

U Juri, Benetonu i Džonson elektriku radnike tretiraju kao robove, poručuju niški radikali. Oni nisu protiv stranih investitora, ali su, kako kažu, protiv zloupotrebe i ponižavanja ljudi.

U fabrikama koje su otvorene uz donaciju Srbije od po 10 hiljada evra po radnom mestu, nema zadovoljnih, smatra Nikola Savić kandidat za gradonačelnika Niša.

U jednoj od ovih fabrika četrdesetak žena je trenutno na bolovanju zbog takozvanog šefovskog mobinga, što se >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << može i proveriti u Zavodu za mentalno zdravlje Kliničkog centra. U nekim od ovih fabrika se vodi precizna evidencija o tome da li se ide na veliku ili malu nuždu i u zavisnosti od tamo provedene minutaže primanja, koja su ionako mizerna, mogu biti dodatno umanjena - kaže Savić

On ističe da Srpska radikalna stranka suštinski nema ništa protiv stranih ili bilo kojih drugih investicija.

Mi smo protiv onih investicija kod kojih država investitorima plaća za otvorena radna mesta. Kada prođe ugovorna obaveza, investitor će spakovati kofere, a nama ostaviti neplaćene komunalne račune, neplaćene doprinose i ljude bez posla. Od ovakvih investicija država trpi ogromnu štetu - kaže Savić.

Radikali smatraju da vlast na ovaj način izdaje našu zemlju, a da stranim firmama poklanja naša dobra i novac da bi za uzvrat dobili radna mesta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.